Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Απονεμήθηκαν τα δημοσιογραφικά βραβεία του Ιδρύματος «Μπότση»
Απονεμήθηκαν τα δημοσιογραφικά βραβεία του Ιδρύματος «Μπότση»

Απονεμήθηκαν τα δημοσιογραφικά βραβεία του Ιδρύματος «Μπότση»

Βραβεύτηκε το μέλος της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, Λένα Παρασκευά

Η 34η απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Προαγωγής ς «Αθανασίου Βασ. Μπότση» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

Το μέλος της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, Λένα Παρασκευά βραβεύτηκε για την αντικειμενική κάλυψη της ειδησεογραφίας και την ανάδειξη θεμάτων από την Περιφέρεια μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR Κεντρικής Ελλάδος.

Βραβεύθηκαν επίσης:

-Ευγένιος Δαδαλιάρας για την ανάδειξη της αξίας και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη δωρεά οργάνων μέσα από μια σειρά ρεπορτάζ στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Τα τελευταία δυο χρόνια εργάζεσαι στην τηλεοπτική πλατφόρμα NOVA.

– Ανδριάνα Παρασκευόπουλου παρουσιάστρια της ΕΡΤ, για το ντοκιμαντέρ «CERN, τα μυστικά του Σύμπαντος».

– Κωνσταντίνος Φαφούτης για την επιτυχημένη δημοσιογραφική του καριέρα ως διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Η Καθημερινή».

Ειδικά

Βραβεία κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ

– Σε όλο το δημοσιογραφικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής για την κάλυψη του νομοθετικού έργου και κοινοβουλευτικού έργου.

– Στον Χρήστο Μπόκα για την αντικειμενική κάλυψη των εργασιών της Βουλής και την επιτυχημένη - ανάλυση θεμάτων της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας στα ενημερωτικά μέσα του ομίλου «Πρώτου Θέματος». Από το 2010 καλύπτει το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ τόσο στην εφημερίδα όσο και για την ενημερωτική ιστοσελίδα protothema.gr αλλά και για το ραδιόφωνο «ΘΕΜΑ 104,6 fm». Παράλληλα έχει συνεργαστεί και με το περιοδικό «Επιθεώρηση για τη Βουλή και Ευρωβουλή».

Βραβεία οικονομικού ρεπορτάζ

– Γιώργος Κούρος για την αντικειμενική ενημέρωση της κοινής γνώμες σε θέματα του οικονομικού ρεπορτάζ μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΤ1 και την εφημερίδα «αυτεμπορική».

– Χρήστος Κολώνας για την κάλυψη του οικονομικού ρεπορτάζ.


Βραβεία τοπικής αυτοδιοίκησης

-Νίκος Μάνεσης για την ανάδειξη της ελληνικής περιφέρειας μέσα άπω τη τηλεοπτική εκπομπή «60 λεπτά » του Alpha.

– Μαρία Νικολάου για την ανάδειξη θεμάτων και προσώπων της ελληνικής ακριτικής και δυσπρόσιτης ς μέσα από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΕΡΑ.

Βραβείο ξένου τύπου και ανταποκριτών «Κώστας Τσατσαρώνης» 

-Μαρία Δεναξά για την 29χρονη πορεία της ως ανταποκρίτρια στο Παρίσι για τα ελληνικά και κορυφαία ΜΜΕ.

Βραβείο «Βλάσσης Σωκρατίδης»

– Ευάγγελο Παπαλιού για την 34χρονη επιτυχημένη εκδοτική του πορεία.

Βραβείο δημοσιογραφίας και τεχνολογίας «Γιώργος Καραγιάννης».

– Ζωή Κατσιγιάννη για την προαγωγή intographics στα ΜΜΕ.

– Πάνος Κωνσταντόπουλος για την προαγωγή intigraphics στα ΜΜΕ.

Τιμητικές διακρίσεις

– Θωμάς Σίδερης για το ντοκιμαντέρ μεγάλης διαρκείας «ILMIK – η θηλιά», μια διεθνή συαγωγή για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία.

– Φαίη Χρυσοχού του ΑΝΤ1 για το αντικειμενικό και ψύχραιμο τρόπο που κάλυψε το δικαστικό ρεπορτάζ στο Εφετείο της Αθήνας όταν τον Μάιο του 2017 ένας συγγενής διάδικου άρχισε να πυροβολεί μπροστά στους δημοσιογράφους και στα τηλεοπτικά συνεργεία.

– Γιώργος Ευθυμίου για την αντικειμενική παρουσίαση του πολιτικού ρεπορτάζ στην ΕΡΤ.

– Χρήστος Μαζανίτης του ΑΝΤ1 για το ρεπορτάζ του στη Χειμάρρα και τις Δρυμάδες, σχετικά με την απόπειρα δήμευσης περιουσιών Ελλήνων με τις κατεδαφίσεις των σπιτιών τους από την αλβανική κυβέρνηση.

Το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος αποφάσισε την απονομή τιμητικών διακρίσεων στους:

– Σταμάτη Μαλέλη για την 37χρονη προσφορά του στην τηλεόραση και την ενημέρωση, η οποία διακρίθηκε για τις καινοτομίες και τις αλλαγές που έφερε στα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές.

– Δημοτική Ραδιοφωνία: Σε όλους τους Δημοτικούς Ραδιοφωνικούς και Τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας για τη συμπλήρωση 30 χρόνων της Δημοτικής Ραδιοφωνίας.

– Στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Εν Δελφοίς» της Βοιωτίας για τα 17 χρόνια κυκλοφορίας της.

– Στην εβδομαδιαία εφημερίδα της Αττικής «Έβδομη» που φέτος συμπλήρωσε 20 χρόνια αδιάλειπτης κυκλοφορίας.

Απονεμήθηκε ειδική τιμητική στον Μίκη Θεοδωράκη για το παγκόσμιο αναγνωρισμένο μουσικό και πολιτιστικό του έργο και την πολύπλευρη εθνική του συμβολή στη χώρα και τη δημοκρατία.

Ο Μίκης Θεοδωράκης δεν κατάφερε να παραστεί και το βραβείο δόθηκε σε συνεργάτη του, για να του το παραδώσει.

Τις βραβεύσεις έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκοπής .

 

Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε συγχαίρει όλους τους συναδέλφους για τις διακρίσεις τους.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση