Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Απολογιστική συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας
Απολογιστική συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας

Απολογιστική συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας

Κολσμένη τριετί χαρακτήρισε την παρελθούσα η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Θάλεια  Στάχτου στην διάρκεια της σημερινής απολογιστικής συνέλευσης στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου, ενόψει τη εκλογικής διαδικασίας,  την ερχόμενη εβδομάδα (Δευτέρα έως Παρασκευή).

Η ίδια αναφέρθηκε σε δικαστήρια, μηνύσεις, εκβιασμούς κ.λπ. που υπέστησαν οι εργαζόμενοι,  χαρακτηρίζοντας πρωτόγνωρη την κατάσταση, ενώ για τη συνέχεια είπε ότι ο σύλλογος θα διεκδικήσει δυναμικά να παραμείνουν τα προνήπια στο παιδικούς σταθμούς,  να  μπουν οι εργαζόμενοι στο επίδομα επικίνδυνής και ανθυγιεινής εργασίας  και για προσλήψεις ώστε  να καλυφθεί η έλλειψη προσωπικού.

Η κα Στάχτου είπε ότι στην καθαριότητα 85 συμβασιούχοι  εργαζόμενοι στο και συνολικά  150 σε όλη τη Μαγνησία συνέβαλαν και τώρα που θα φύγουν θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα με την αποκομιδή σκουπιδιών και πρόσθεσε:  «Αυτό μοιραία θα οδηγήσει σε εργολάβο. Εμείς ζητάμε εδώ και τώρα προσλήψεις, όχι μόνο στην καθαριότητα, αλλά και σε άλλες μάχιμες υπηρεσίας, αλλά και στο διοικητικό κομ

Το μέλος του Δ.Σ. κι εκπρόσωπος στην Π-ΟΤΑ Γ. Μαγιάκος κάλεσε τους εργαζόμενους να προσέλθουν στις κάλπες και  εξέφρασε την ελπίδα ότι θα εκλεγούν οι καλύτεροι και ικανότεροι για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του κλάδου.

Η γραμματέας του συλλόγου Εύη Καρυδάκη τόνισε πώς πρέπει να είναι όλοι για έναν κι ένα για όλους κι ενότητα στη βάση , με ανασύνταξη του κινήματος  ώστε να μετατραπεί σε αν ρωμαλέο ταξικό κίνημα, αυτό έχει ανάγκη ο εργαζόμενος σήμερα για να βάλει εμπόδια.

Η ίδια είπε ότι η κάθε παράταξη  έχει τη διαδρομή της και κάλεσε τους εργαζόμενους να δουν την αλήθεια κατάματα, ενώ πρόσθεσε ότι η παράταξη της παλεύει και δεν σκύβει το κεφάλι,  πετυχαίνοντας  αποτελέσματα.

Ο γ.γ. της Π-ΟΤΑ Βασ. Πετρόπουλος χαρακτήρισε την επόμενη τριετία κρίσιμη και τόνισε ότι  ζητήματα όπως της αξιολόγησης , βαρέα και ανθυγιεινά επιδόματα, μισθολογικά , εργασιακές σχέσεις,   ΣΣΕ , το 2020 τελειώνει το και το 2019 η χρηματοδότηση του προγράμματος  Βοήθεια στο Σπίτι ¨όλα αυτά θα τα αντιμετωπίσει η νέα διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ και οι τοπικές διοικήσεις  των σωματείων . Ο χαρακτήρας που θα έχουν οι νέες διοικήσεις θα παίξουν ρόλο στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Οι εκλογές

 Οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στον Σύλλογο Εργαζομένων θα ξεκινήσουν  τη Δευτέρα 26 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 30 του μηνός.

Συγκεκριμένα,  Δευτέρα , Τρίτη, Τετάρτη θα ψηφίσουν οι εργαζόμενοι στα των Β. Σποράδων, σε , Ζαγορά Αλμυρό και την  Πέμπτη σε Βελεστίνο και Βόλο και την Παρασκευή μέχρι τις 6.00 το απόγευμα στο Βόλο όπου μετά θα ακολουθήσει η καταμέτρηση.

Εκλογές στο Σύλλογο  εργαζομένων ΔΕΥΑΜΒ

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, ελεγκτικής επιτροπής και αντιπροσώπων στην ομοσπονδία θα γίνουν την Τετάρτη 21-3-2018 στο κτίριο Χατζηαργύρη από 10:00 π.μ. – 4:00 μ.μ.

Την ημέρα των εκλογών οι εκλογείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους την Αστ. Ταυτότητα.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση