Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Αποκατάσταση συμβασιούχων δημόσιων σχολείων ζητά το Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Μαγνησίας
Αποκατάσταση συμβασιούχων δημόσιων σχολείων ζητά το Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Μαγνησίας

Αποκατάσταση συμβασιούχων δημόσιων σχολείων ζητά το Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Μαγνησίας

Η Διοίκηση του Σωματείου ΚαθαριστριώνΚαθαριστών Ν. Μαγνησίας, μετά την Γενική Συνέλευση, έχει αποφασίσει για τις εξής παρεμβάσεις του σωματείου σε αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου και της Επιθεώρησης Εργασίας Μαγνησίας, για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιαστήκαν μετά την υπογραφή της σύμβασης και την αλλαγή των σχέσεων εργασίας. Από την σύμβαση μίσθωσης έργου για τις συμβασιούχες των δημόσιων σχολείων σε σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου με πλήρη  και μερική  απασχόληση.

Επειδή η αλλαγή των σχέσεων εργασίας μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς προστέθηκαν νέα σύνθετα προβλήματα που έχουν σχέση με το ωράριο, με τα νέα καθήκοντα καθαρισμού λόγο πανδημίας του κορωναϊού αλλά παράλληλα σημειώνουμε, ότι υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό και σε μέτρα προστασίας.

Σήμερα Πέμπτη 22/10/20 πραγματοποιήθηκε συνάντηση από την πρόεδρο του σωματείου καθαριστριών Ν. Μαγνησίας Πλαγερά Μαρία με τον προϊστάμενο της Επιθεώρησης Εργασίας.

Στην υπηρεσία τους κατατέθηκε έγγραφο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος για την εφαρμογή της ΣΣΕ και για τους όρους αμοιβής και εργασίας του με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου προσωπικού των ΟΤΑ (Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α), στην οποία προβλέπεται για τις εργαζόμενες των σωματείων μελών της ΟΙΥΕ στην καθαριότητα των δημοσίων σχολείων να έχουν ακριβώς τους ίδιους όρους και συνθήκες εργασίας, για όλα τα εργασιακά τους δικαιώματα (ωράριο, αμοιβή, ασφάλιση κλπ).

Στη συνέχεια κατατέθηκε το ίδιο έγγραφο στο γραφείο Προσωπικού του Δήμου Βόλου και απαιτήθηκε από τη Διοίκηση του Σωματείου να εφαρμοστεί άμεσα για όλες η σύμβαση χωρίς καμία καθυστέρηση.Μετέπειτα έγινε παρέμβαση και στο γραφείο μισθοδοσίας, του τμήματος οικονομικών του Δήμου Βόλου σχετικά με τις ημερομηνίες πληρωμής των συναδέλφων. Όπου απαντήσανε πως για τον μήνα Σεπτέμβρη θα γίνει στις 27/10/20 και για τον Οκτώβρη στις 10/11/20.

Η Διοίκηση του σωματείου καθαριστριών Νομού Μαγνησίας καλεί όλες  να επικοινωνήσουν με το προεδρείο του Δ.Σ για περισσότερες πληροφορίες και αν θα χρειαστεί να προχωρήσουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις .

 Για την καλύτερη επικοινωνία στα τα παρακάτω τηλέφωνα: 6944862873, 6944273922 και e- mail somkatharist.magn@gmail.com

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επιβαρυμμένη η ατμόσφαιρα στον Βόλο - https://t.co/qGGTIOVMgU -

  • Αλ. Μεϊκόπουλος: «Στο περίμενε οι εθελοντές ιατροί της Μαγνησίας λόγω Υπουργείου Υγείας» - https://t.co/yR8y5MiPrS -

  • Τηλεδιάσκεψη της ΟΕΒΕΜ με τον βουλευτή Αθ. Λιούπη - https://t.co/BKVolfGpDK -

"Αλιεύοντας" την είδηση