Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Απογοητευτική η συμμετοχή στην σημερινή πρωινή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ
Απογοητευτική η συμμετοχή στην σημερινή πρωινή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ

Απογοητευτική η συμμετοχή στην σημερινή πρωινή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ

Απογοητευτική ήταν συμμετοχή στην σημερινή πρωινή συγκέντρωση της στην Πλατεία του Αγίου Νικολάου.

Περί τα 50 άτομα παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση κι αυτό προκάλεσε την απογοήτευση στους διοργανωτές, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ν.Τ. της Φιλ. Κωνσταντινίδη, ο οποίος δήλωσε: «Περιμέναμε ότι η κινητοποίησή μας δεν θα είχε τόση δυναμική, όσο προηγούμενες, αλλά έγινε διάσπαση στον αγώνα των εργαζομένων. Περιμέναμε μεγαλύτερη συμμετοχή και ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του και να βγει να διαδηλώσει σε ολόκληρη την Ελλάδα ότι φτάνει η λιτότητα και όσα περνάει η χώρα μας».

Ο κ. Κωνσταντινίδης είπε ακόμη πως με όσα βλέπουμε και αισθανόμαστε καθημερινά, οι Έλληνες είναι λες και έχουν παραδώσει τα όπλα και πρόσθεσε: «Εμείς με την κινητοποίησή μας αυτή, θέλουμε να στείλουμε μια ελπίδα, ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα και ότι πρέπει ξανά να ανασυνταχθούμε και όλοι οι να βγουν πάλι μπροστά. Οι πολίτες της χώρας πρέπει να ξυπνήσουν και να ανασηκωθούν. Προδομένα όνειρα πάντα υπάρχουν, αλλά υπάρχει και μια επόμενη μέρα και μια νέα γενιά και έστω γι' αυτή τη νέα γενιά ας δώσουμε ένα καλύτερο αύριο.»

Ο ίδιος προχώρησε και σε αυτοκριτική λέγοντας: « υποχρέωση της γενιάς των 40άρηδων και 50άρηδων είναι μεγάλη, ακόμη μεγαλύτερη απ' αυτή που ήταν πριν 20-30 χρόνια. Θεωρώ ότι έχουμε προδώσει πάρα πολλά όνειρα, η νέα γενιά πρέπει να ξυπνήσει και γι' αυτή πρέπει να δουλέψουμε εμείς».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ το ποσοστό συμμετοχής στην κυμάνθηκε από 10-20%, που δεν είναι αυτό που ανέμεναν οι που περιόδευσαν σε εργασιακούς χώρους και ενημέρωσαν τους εργαζόμενους, ενώ επισήμανε ότι δεν υπάρχει δικαιολογία για την πολύ μικρή συμμετοχή στην κινητοποίηση.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Λεων. Αναστασίου είπε: «Η αλήθεια είναι ότι η συμμετοχή των εργαζομένων στη σημερινή κινητοποίηση είναι ελάχιστη, κυρίως λόγω στελέχωσης τμημάτων με προσωπικό ασφαλείας στον τομέα της ς, λόγω οικονομικών προβλημάτων (καθώς οι για κυμαίνονται σε 80-90 €), ενώ κάποιοι δεν πείστηκαν να απεργήσουν.

Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να επαναξιολογήσει τη στάση του, τις θέσεις του και ίσως με περισσότερη ενημέρωση και πειθώ να καταφέρουμε να κατεβάσουμε τον κόσμο που πρέπει στο δρόμο.

Η μικρή συμμετοχή δεν είναι μόνο ευθύνη του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά και του κάθε εργαζόμενου χωριστά. Πρέπει να καταλάβουν ότι από τον καναπέ δεν μπορούν να λύσουν κανένα από τα προβλήματα που βασανίζουν την Ελληνική κοινωνία λόγω των μνημονίων».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση