Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Απόφαση ΣΤΕ για αναδρομικά συνταξιούχων
Απόφαση ΣΤΕ για αναδρομικά συνταξιούχων

Απόφαση ΣΤΕ για αναδρομικά συνταξιούχων

Γ. Καλτσογιάννης: Να καταβληθούν τα σε όλους τους συνταξιούχους 

  Το ΣΤΕ με τη χθεσινή απόφασή του, επιδίκασε στους συνταξιούχους που προσέφυγαν σ αυτό. Η Κυβέρνηση, είμαι βέβαιος ότι θα σταθεί υπεύθυνα απέναντι στους συνταξιούχους που μετά την απόφαση του ΣΤΕ δικαιούνται αναδρομικών. Εκτιμώντας τις υφιστάμενες δημοσιονομικές δυνατότητες,η πολιτεία οφείλει να εφαρμόσει την θεμελιώδη αρχή της χρήστης διοίκησης που επιβάλει στα διοικητικά όργανα να ασκούν τα καθήκοντα τους σύμφωνα με το περί δικαίου αίσθημα που επικρατεί, διασφαλίζοντας τα συμφέροντα των πολιτών.

Έτσι,  μετά την επιδίκαση αναδρομικών απο το ΣΤΕ, θα πρέπει ν αποδοθούν στο σύνολο των δικαιούμενων  συνταξιούχων και όχι μόνο σε όσους προσέφυγαν δικαστικά, εφαρμόζοντας την αρχή της νομιμότητας, που τόσο τακτικά επικαλούμαστε, αλλά και της προστασίας της εμπιστοσύνης του διοικούμενου.
Εξάλλου η σημερινή κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης, έχοντας αντιμετωπίσει με απόλυτη επιτυχία το ζήτημα και την υγειονομική κρίση, έχει αποδείξει ότι υπηρετεί την ισότητα, ότι προάγει τα συμφέροντα του πολίτη σύμφωνα με τις επιταγές του κράτους και ότι έχει ήδη εμπεδώσει ένα αίσθημα ασφαλείας δικαίου στους πολίτες, εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας της κυβέρνησης του.
Συνεπώς δεν θα μπορούσαν να δημιουργηθούν «δυο ταχυτήτων» συνταξιούχοι, δηλαδή αυτοί που προσέφυγαν και αυτοί που δεν προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη.

Όλοι οι δικαιούχοι να τύχουν των ίδιων απολαβών εφαρμόζοντας τους της χρήστης διοίκησης. Έτσι χτίζουμε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη 17χρονου στη Ν. Ιωνία με κάνναβη #ακατέργαστηκάνναβη - https://t.co/iKuNbshtIE -

  • Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων πρώτης αρωγής για τους σεισμόπληκτους της Σάμου και της Θεσσαλίας… - https://t.co/rDQUYaOv00 -

  • Πιστώνονται οι λογαριασμοί πολιτών και επιχειρήσεων στις Σποράδες για το Μεταφορικό Ισοδύναμο του 2021… - https://t.co/gR3S7PWNdt -

"Αλιεύοντας" την είδηση