Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για τα σχολικά κυλικεία
Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για τα σχολικά κυλικεία

Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για τα σχολικά κυλικεία

 

Το Συμβούλιο Βόλου με ομόφωνη απόφαση στις 8 Δεκεμβρίου 2020, ενέκρινε τις αποφάσεις των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βόλου, αναφορικά με τα Κυλικεία Δημοσίων Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε ομόφωνα η καταβολή δόσεων για τυχόν οφειλές των Σχολικών Κυλικείων για το σχολικό έτος 2019 – 2020, εγκρίθηκε ομόφωνα η του ύψους των καταβληθέντων μισθωμάτων των σχολικών κυλικείων κατά 40% επί του αρχικού συμβατικού τιμήματος για το σχολικό έτος 2020 – και τέλος έως τις 30/06/ είναι δυνατή η εκ μέρους του μισθωτή πρόωρη λύση συμβάσεων μίσθωσης κυλικείων δημοσίων σχολείων, χωρίς την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής υπέρ του εκμισθωτή.

Εκπρόσωποι του Σωματείου Μισθωτών Κυλικείων Δημοσίων Σχολείων . ς είχαν κάνει γνωστά τα προτα του κλάδου και είχαν καταθέσει τις προτάσεις στον δήμαρχο Βόλου και στον αντιδήμαρχο Οικονομικών σε συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2020.

Οι αποφάσεις αυτές αποτελούν πραγματική στήριξη για τους  μισθωτές των Σχολικών Κυλικείων, οι οποίοι για το σχολικό έτος δούλεψαν μόνο 70 ημέρες, ενώ οι ανησυχίες που είχαν εκφράσει πριν μήνες για το σχολικό έτος 2020 – 2021 έχουν επιβεβαιωθεί με την υποχρεωτική παύση λειτουργίας από το οέμβριο.

Η στην κανονική λειτουργία των Σχολικών Κυλικείων δείχνει ολοένα και περισσότερο να απομακρύνεται, με δυσβάσταχτες οικονομικές συνέπειες για τους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου ευχαριστεί θερμά, εκ μέρους όλων των μελών του Σωματείου, το Συμβούλιο Βόλου και τις Σχολικές  Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις αποφάσεις που πήραν προς στήριξη των Σχολικών Κυλικείων.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση