Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Αποχωρεί από τη ΓΣΒΕΕ ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καφετεριών και Εστίασης Μαγνησίας
Αποχωρεί από τη ΓΣΒΕΕ ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καφετεριών και Εστίασης Μαγνησίας

Αποχωρεί από τη ΓΣΒΕΕ ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καφετεριών και Εστίασης Μαγνησίας

Aποχωρεί από τη ΓΣΒΕΕ, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καφετεριών και Εστίασης Ν. Μαγνησίας, δεδομένου ότι δεν έγινε δεκτό αίτημα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ.

Η ρήξη προκλήθηκε όταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Γρηγορίου πρότεινε στην ΟΕΒΕΜ να ξεσηκώσει τα μέλη της για να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ και μάλιστα να πάνε στην πορεία συμβολικά ξυπόλυτοι για να δείξουν ότι όντως οι επαγγελματίες είναι ξυπόλυτοι.

Ο Γιάννης Γρηγορίου αναφέρε ότι, ο πρόεδρος της ΓΣΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, αρνήθηκε οι επαγγελματίες να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο, ενώ τόνισε ότι η πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ προτείνει να πάει στη Θεσσαλονίκη αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΟΕΒΕΜ, κάτι που ο ίδιος χαρακτηρίζει «μια τρύπα στο νερό».

Ο ίδιος είπε ότι η ΓΣΒΕΕ θα στήσει περίπτερο στη ΔΕΘ και σχολίασε «ας διαφημίσουν τα λουκέτα».

«Η ΓΣΒΕΕ κατάφερε και καπέλωσε τις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ και δεν ξέρω τι να απαντήσω στα μέλη του Συλλόγου, που λένε ότι οι απεργίες της ΓΣΒΕΕ είναι φιάσκο. Είμαστε καθαροί συνδικαλιστές με πολιτική αξιοπρέπεια και υπέρτατος νόμος είναι ο νόμος της δικαιοσύνης και των ανθρώπου», ανέφερ χαρακτηριστικά ο Γιάννης Γρηγορίου.

Επίσης είπε ότι ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καφετεριών και Εστίασης Ν. Εστίασης θα ανήκει στην ΟΕΒΕΜ και όχι στη ΓΣΒΕΕ. «Δεν θέλουμε προς το παρόν καμία σχέση με τη ΓΣΕΕ. Δε φτάνει που μας καταστρέφουν, «διχάζουν» τους επαγγελματίες που θέλουν να αντιδράσουν και δεν μπορούν».

Πτώση του τζίρου

Όσον αφορά τον τζίρο των καταστημάτων κατά την καλοκαρινή περίοδο ο πρόεδρος των καταστηματαρχών χαρακτήρισε κάκιστο το φετινό καλοκαίρι από πλευράς εσόδων των επιχειρήσεων και ενόψει χειμώνα, έκανε λόγο για πολλά νέα λουκέτα τοπικά, σε καφέ μπαρ και καταστήματα εστίασης.

«Ούτε ενός μήνα έξοδα δεν βγήκαν όλο το καλοκαίρι», αναέφερ χαρακτηριστικά κι εκτίμησε ότι ο τζίρος των καταστηματαρχών φέτος το καλοκαίρι ήταν μειωμένος κατά 50%, σε σχέση με πέρυσι.

Σημειώνεται ότι οι καταστηματάρχες με έγγραφό τους στο Δήμο Βόλου και στον Οργανισμό Λιμένος ζητούν μείωση του τέλους κατάληψης κοινόχρηστων χώρων κατά 50%, προκειμένου να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα και να αμποροέσουν να αντεπεξέλθουν στη ζοφερή οικονομική κατάσταση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συμμετοχή της Νίκης Βόλου στην 1η ημερίδα επιδόσεων στο κλειστό κολυμβητήριο Λάρισας - https://t.co/4meSvzpwnJ… -

  • Γ. Καλτσογιάννης: Άμεση παρέμβαση για το υψηλό κόστος ενέργειας #υψηλόκόστοςενέργειας - https://t.co/n1KoTZ27Rj -

  • Κορωνοϊός – Μελέτη: Τι ισχύει για αυτοάνοσες αντιδράσεις και αυτοαντισώματα σε ασθενείς Covid… - https://t.co/Wjm4U1Dbso -

"Αλιεύοντας" την είδηση