Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Από τις 28 Νοεμβρίου η πληρωμή μερίσματος σε δικαιούχους του ΜΤΠΥ
Από τις 28 Νοεμβρίου η πληρωμή μερίσματος σε δικαιούχους του ΜΤΠΥ

Από τις 28 Νοεμβρίου η πληρωμή μερίσματος σε δικαιούχους του ΜΤΠΥ

Την ερχόμενη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία εξόφλησης των περίπου 23.500 συνταξιούχων του Δημοσίου που δικαιούνται μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), οι οποίοι από τον Φεβρουάριο του 2014 αναμένουν τα αναδρομικά μερίσματά τους.

To ΜΤΠΥ εξασφάλισε 85 εκατομμύρια ευρώ από το πρόγραμμα αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών με στόχο να εξοφλήσει ώς το τέλος του έτους όλες τις οφειλές του. Η αρχή γίνεται από τη Δευτέρα. Ετσι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΜΤΠΥ Ηλία Μπάρδα, στις 28/11 θα αποπληρωθούν οι οφειλές σε 4.608 μερισματούχους, οι οποίοι θα εισπράξουν τα αναδρομικά ποσά των μερισμάτων τους, συνολικού ύψους 14,4 εκατ. ευρώ.

Διευκρινίζεται πως η αποπληρωμή αφορά συνταξιούχους υπαλλήλους που έχουν ήδη λάβει το τακτικό μέρισμα –έχουν ενταχθεί δηλαδή στις τακτικές πληρωμές του ΜΤΠΥ– αλλά περιμένουν την εξόφληση των αναδρομικών τους, για τους μήνες κατά τους οποίους περίμεναν την έκδοση της σχετικής απόφασης από το Ταμείο.

Σύμφωνα μάλιστα με τον σχεδιασμό, στο τέλος Δεκεμβρίου, όταν θα πραγματοποιηθεί η επόμενη τακτική πληρωμή, θα εξοφληθούν και οι υπόλοιποι 18.500 δικαιούχοι μερίσματος.

Πρόκειται για νέους μερισματούχους που δεν έχουν πάρει καν μέρισμα και περιμένουν όχι μόνο τα αναδρομικά αλλά και την πρώτη τακτική πληρωμή. Βάσει του σχεδιασμού, οι πληρωμές γίνονται με βάση τη σειρά προτεραιότητας, από τους παλαιότερους προς τους νεότερους.

Να σημειωθεί ότι ο νέος ασφαλιστικός νόμος προβλέπει ότι τα αναδρομικά για τους μήνες μέχρι και 31/12/2015 θα υπολογιστούν με βάση το παλιό μέρισμα, ενώ τα αναδρομικά για τους μήνες από 1/1/2016 και μετά θα είναι σημαντικά μειωμένα, με βάση τον νέο τύπο υπολογισμού των μερισμάτων που εισήγαγε ο νόμος Κατρούγκαλου.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση