Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Απλήρωτοι επί μήνες συμβασιούχοι του Δήμου Βόλου στα Κοιμητήρια
Απλήρωτοι επί μήνες συμβασιούχοι του Δήμου Βόλου στα Κοιμητήρια

Απλήρωτοι επί μήνες συμβασιούχοι του Δήμου Βόλου στα Κοιμητήρια

Απλήρωτοι επί μήνες  είναι επτά συμβασιούχοι του Δήμου στα Κοιμητήρια και συγκεκριμένα από τον Ιούλιο του 2016, ενώ εξακολουθούν να εργάζονται . Σήμερα το πρωί  έκαναν συγκέντρωση ς στο κοιμητήριο «»  τονίζοντας ότι είναι οι μόνοι συμβασιούχοι στη που είναι απλήρωτοι για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι συμβασιούχοι του Δήμου παραμένουν απλήρωτοι, λόγω του ότι ο δεν ενέκρινε την πληρωμή των μισθών τους (με το αιτιολογικό ότι δεν καλύπτουν ανταποδοτικές υπηρεσίες) και παρέπεμψε το θέμα τους στο Ελεγκτικό Συνέδριο, που όμως δεν εκδίκασε ακόμη την υπόθεσή τους.

Σήμερα το πρωί οι συμβασιούχοι στα Κοιμητήρια συγκεντρώθηκαν στον «Κούκο», για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση αυτή, που έχει φτάσει στο απροχώρητο, ενώ ανάρτησαν πανό που έγραφε «6 μήνες απλήρωτοι, φτάνει πια».

Οι ίδιοι τόνισαν οι συνάδελφοί τους συμβασιούχοι στα Κοιμητήρια των άλλων Δήμων της ς πληρώνονται κανονικά, καθώς οι Δήμοι φρόντισαν να εντάξουν τους ερ ταφών – εκταφών στις αντίστοιχες Υπηρεσίες Καθαριότητας.

Στους συμβασιούχους οφείλονται περίπου 4.500 ευρώ στον καθένα και δεν μπορούν να πληρωθούν διότι δεν ανήκουν στην και δεν πληρώνονται από ανταποδοτικά τέλη. Σύμφωνα με τους συμβασιούχους τη διαδικασία έχει μπλοκάρει ο και την ίδια ώρα σε άλλους Δήμους οι επίτροποι ενέκριναν την πληρωμή άλλων συμβασιούχων. «Όταν του είπαμε ότι οι επίτροποι άλλων Δήμων υπέγραψαν και πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι, η απάντηση ήταν ότι δεν τον νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι αλλά ο ίδιος», τόνισαν οι συμβασιούχοι.

Οι συμβασιούχοι απευθύνθηκαν και στο Δήμο, για να λάβουν την απάντηση ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι αν δεν υπογράψει ο επίτροπος.

Εκτός από το γεγονός ότι οι συμβασιούχοι εδώ και έξι μήνες δουλεύουν ανασφάλιστοι, αντιμετωπίζουν πλέον τόσο μεγάλο πρόβλημα, που δεν έχουν ούτε καύσιμα να πάνε στη δουλειά τους. Επίσης κατήγγειλαν ότι είναι όμηροι, καθώς δεν μπορούν να απουσιάσουν από την εργασία τους, διότι θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα.

Τέλος, οι συμβασιούχοι, εκτός από το γεγονός ότι δουλεύουν ανασφάλιστοι, τόνισε ότι στις 15 Ιανουαρίου που το υπουργείο θα βγάλει τις μόνιμες θέσεις για τους Δήμους, οι ίδιοι δεν θα έχουν τα μόρια και θα είναι εκτός.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση