Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Απλήρωτοι 23 εργαζόμενοι στον “Κιολεϊδη”
Απλήρωτοι 23 εργαζόμενοι στον “Κιολεϊδη”

Απλήρωτοι 23 εργαζόμενοι στον “Κιολεϊδη”

Σε απόγνωση βρίσκονται 23 εργαζόμενοι της βιομηχανίας «Κιολεϊδης» στους οποίους η εταιρεία οφείλει τα δεδουλευμένα τους και χθες βρέθηκαν στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Να σημειωθεί ότι οι παραπάνω εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από 1/7 για την των δεδουλευμένων τους.

Ο 62χρονος Γιάννης Κοκκινούλης επί 10 χρόνια εργαζόμενος στην βιομηχανία «Κιολεϊδης» χαρακτήρισε την εργοδοσία ως την χειρότερη που υπάρχει στον κόσμο και τόνισε: «Έχω φτάσει 62 ετών και δεν πιστεύω να υπάρχει χειρότερη εργοδοσία παγκοσμίως.

Ο άνθρωπος όταν τα οικονομούσε χοντρά από κρατικές δουλειές είχε τα πιο χαμηλά μεροκάματα στο Βόλο και σήμερα δεν μας πληρώνει. Πού είναι τα δισεκατομμύρια που οικονόμησε ο κ. Κιολείδης; Τα έκανε βίλες και ελικόπτερα , ταΐζει τον δικό του κόσμο κι έχει αφήσει τους εργαζόμενους νηστικούς».

Από την πλευρά του ένας ακόμη εργαζόμενος, ο Κώστας Απλαντής τόνισε: «Είμαστε απλήρωτοι για τους πέντε τελευταίους μήνες του 2015, διανύουμε τον έκτο μήνα και εκτός αυτού έχουμε λαμβάνειν από το 2014 και κάποιοι συνάδελφοι από το 2013.

Υπήρξε ασυνέπεια σε έγγραφη δέσμευση της εταιρείας για καταβολή δεδουλευμένων στις 30/6. Αυτό δεν τηρήθηκε, ενώ επιδεικνύει και άνιση μεταχείριση έναντι μέρους εργαζομένων, όσων είναι σε επίσχεση εργασίας από 1/7 για την των δεδουλευμένων, ενώ όσοι δεν είναι σε επίσχεση τους καταβλήθηκε το ποσό των 2.000 ευρώ στον καθένα.

Τέλος ο εργαζόμενος Απόστολος Παπούλιας περιέγραψε με δραματικό τρόπο την κατάσταση λέγοντας: «Είμαστε εδώ και τρία χρόνια απλήρωτοι και έχουμε εξαθλιωθεί. Οι λογαριασμοί τρέχουν και δεν έχουμε τη δυνατότητα να ψωνίσουμε τα προς το ζην. Πρέπει να μας καταβληθούν για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στα 256 τα θετικά κρούσματα στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SL68zDy9le -

  • Παραίτηση ζητά ο διευθυντής της Χειρουργικής του "Αχιλλοπουλείου" #διευθυντήςΧειρουργικής - https://t.co/fbXln7Rg8F -

  • Η θεατρική παράσταση «Σκηνές από έναν Γάμο» στο Πολιτιστικό Νέας Ιωνίας στο Βόλο - https://t.co/7jZ3AGJNKR… -

"Αλιεύοντας" την είδηση