Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Απέσυρε τη συμμετοχή της από τις εκλογές στα υπηρεσιακά συμβούλια η Α.Σ.Ε. Μαγνησίας
Απέσυρε τη συμμετοχή της από τις εκλογές στα υπηρεσιακά συμβούλια η Α.Σ.Ε. Μαγνησίας

Απέσυρε τη συμμετοχή της από τις εκλογές στα υπηρεσιακά συμβούλια η Α.Σ.Ε. Μαγνησίας

Η Α.Σ.Ε. Μαγνησίας σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σήμερα Τετάρτη 21/10, απέσυρε τη συμμετοχή της από τις εκλογές στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Η απόσυρση αυτή υλοποιεί ομόφωνες αποφάσεις των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ και απαντά στην επίδειξη πρωτοφανούς αυταρχισμού και κυβερνητικού «τσαμπουκά» της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του υπουργείου Παιδείας, που δοκιμάζουν μια γενικευμένη αντιδραστική παρέμβαση στη δομή, τη λειτουργία και τη φυσιογνωμία συνολικά του συνδικαλιστικού κινήματος.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, ενώ απέρριπταν, με πείσμα και με αυταρχισμό, το καθολικό αίτημα για 15 μαθητές στην τάξη, για προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας και εκπαιδευτικών και για επαρκή και λειτουργικά μέσα προστασίας τώρα επικαλούνται και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την πανδημία για να προβάρουν τον νέο συνδικαλιστικό νόμο που απαίτησε και πρόσφατα ο ΣΕΒ.

Συνεχίζουν την ίδια πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ (βλ. 50%+1 για την κήρυξη απεργίας, ηλεκτρονικό μητρώο, μητρώο πραγματικού δικαιούχου) και κλιμακώνουν.

Θέλουν σωματεία και ομοσπονδίες σφραγίδες, χωρίς μαζικές διαδικασίες, χωρίς γενικές συνελεύσεις, χωρίς ζωντανή συζήτηση και διαπάλη.

Θέλουν τους εργαζόμενους απομονωμένους, κλεισμένους στο καβούκι τους, μακριά από τη ζωντανή ζωή του σωματείου. Διαμορφώνουν έναν τεράστιο μηχανισμό ελέγχου των εργαζομένων, παρακολούθησης ακόμα και της ψήφου, μέσα από την κατάργηση της μυστικότητας και της ιδιωτικότητας της εκλογικής διαδικασίας.

Η παρούσα ανακοίνωση αποτελεί ταυτόχρονα και δήλωση στον Περιφερειακό Διευθυντή και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης Π.Ε και Δ.Ε. ότι αποσύρουμε από όλα τα αντίστοιχα Υ.Σ. τις υποψηφιότητες της παράταξής μας (τον τίτλο της Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών/ το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ και ονομαστικά όλες τις υποψηφιότητες).

Από εδώ και στο εξής κανένα Υ.Σ. δε νομιμοποιείται να χρησιμοποιήσει το όνομα της παράταξής μας και τα ονόματα των υποψηφίων μας σε κανενός είδους ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Είναι προφανές ότι θα αξιοποιήσουμε επιπλέον και κάθε πρόσφορο μέσο (νομικό και μη) ώστε, ακόμα και αν πραγματοποιηθεί η έωλη ηλεκτρονική ψηφοφορία, να μη νομιμοποιηθεί σε κανένα επίπεδο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σε 2.135 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωναϊού - https://t.co/cLUEyK45RH -

  • Νέο σκηνικό πόλωσης στήνει η Άγκυρα - https://t.co/WSPjbfdZ2W -

  • 2.135 νέα κρούσματα, 562 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ - https://t.co/1dh83Dmhhq -

"Αλιεύοντας" την είδηση