Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Απεργούν για 48 ώρες οι υπάλληλοι των αεροδρομίων
Απεργούν για 48 ώρες οι υπάλληλοι των αεροδρομίων

Απεργούν για 48 ώρες οι υπάλληλοι των αεροδρομίων

Απεργία 48 ωρών κήρυξε η ΟΣΥΠΑ (Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας) για την Κυριακή, 31η του Μάη, μέχρι και την επομένη, Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος.

Η Υπηρεσία καταγγέλλει με την κίνηση αυτή την «απαξίωσή από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, σε όλους τους τομείς, αεροναυτιλία και αεροδρόμια», σημειώνοντας πως υπάρχουν οφειλές στους εργαζομένους από δεδουλευμένα.

Η δραματική έλλειψη προσωπικού και η οικονομική ασφυξία που βιώνει η ΥΠΑ, ανάγκασε την την Πολιτική Αεροπορία να διαμαρτυρηθεί με της στον πρωθυπουργό.

Σε αυτή, αναφέρονται τα αιτήματα των εργαζομένων στα που έχουν να κάνουν με την χρηματοδότηση, τόσο για τη των υποδομών στα ελληνικά αεροδρόμια, όσο και για τη στελέχωση των τμημάτων προσωπικού:

Αμεση στελέχωση της Υπηρεσίας, που λειτουργεί με προσωπικό κάτω από τα ελάχιστα απαιτούμενα και την άμεση καταβολή στους εργαζομένους των δεδουλευμένων αμοιβών τους, που κάποιες από αυτές οφείλονται από την άνοιξη του 2014.

Η δήλωση γνωστοποιήθηκε και στους υπουργούς Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας Γ. Σταθάκη, Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη και τη της ΥΠΑ.

Η προειδοποιητική απεργία θα ξεκινήσει την 00.01 τοπική της Κυριακής 31/5/15 και θα διαρκέσει έως και τις 00.00 τοπική της Δευτέρας 1/6/15.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση