Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Απεργούν οι εργαζόμενοι του ομίλου Μαρινόπουλος στο Βόλο & Ν. Ιωνία την Παρασκευή 22 Ιουλίου
Απεργούν οι εργαζόμενοι του ομίλου Μαρινόπουλος στο Βόλο & Ν. Ιωνία την Παρασκευή 22 Ιουλίου

Απεργούν οι εργαζόμενοι του ομίλου Μαρινόπουλος στο Βόλο & Ν. Ιωνία την Παρασκευή 22 Ιουλίου

Η επιτροπή γών εργαζομένων στις επιχειρήσεις του ομίλου Μαρινόπουλος στο Βόλο & Ν. Ιωνία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ενώ η κωμικοτραγική κατάσταση με τα διάφορα «έναντι» των 50 και 100 ευρώ καλά κρατεί, οι περιβόητες «διαβεβαιώσεις» της εταιρείας ότι «όλα θα πάνε καλά-κάντε λιγάκι υπομονή» συνεχίζονται, ενώ τα μαγαζιά συνεχίζουν να παραμένουν από εμπορεύματα και πελάτες. εμείς δεν εφησυχάζουμε. οι σχεδιασμοί του Μαρινόπουλου για μειώσεις προσωπικού, μισθών, κλείσιμο καταστημάτων και τη λεγόμενη «εξυγίανση» με ή χωρίς «επενδυτή» δεν θα μείνουν αναπάντητοι με μάς απλούς θεατές.

Την Παρασκευή 8 Ιουλίου έγινε ένα πρώτο βήμα. Οι ωμοί εκβιασμοί και τα δήθεν «καλοπιάσματα» της εταιρείας προς τους εργαζόμενους ώστε να μην απεργήσουν, έπεσαν στο κενό. οι συνάδερφοι στη βόρεια Ελλάδα αψήφησαν την τρομοκρατία και συμμετείχαν μαζικά στην απεργία και στη μεγάλη συγκέντρωση στον βαρδάρη που εξελίχθηκε σε πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι σε πολλές πόλεις της Ελλάδας προχώρησαν σε στάσεις εργασίας με αποκορύφωμα την 4ωρη την Τετάρτη 13/7 σε -Πειραιά και άλλες περιοχές, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Την ίδια στιγμή, που η διοίκηση του «πανελλαδικού σωματείου» έστελνε ξεδιάντροπα απεργοσπαστικά σε όλη την αττική, οι εργαζόμενοι τους γύριζαν την πλάτη και με τη βοήθεια των κλαδικών σωματείων εμποροϋπαλλήλων (Αθήνας, Πειραιά, Ανατ. Αττικής, Λαυρεωτικής) συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο εργασίας και απαίτησαν λύση στα προβλήματά μας.

Το σωματείο Β. Ελλάδος μαζί με τα κλαδικά σωματεία εμποροϋπαλλήλων όλης της χώρας που βρίσκονται στο πλευρό μας, συντονίζει τις προσπάθειες με όλους τους εργαζόμενους του Μαρινόπουλου σε όλη την Ελλάδα και αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. Με αποφασιστικότητα και πίστη προχωράμε μπροστά για τις δικές μας ανάγκες, ανάγκες που δεν συμβιβάζονται με τα ψίχουλα που μας δίνουν και την καλλιέργεια  αυταπατών ότι τα πράγματα θα φτιάξουν. Η δική μας στάση θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις. Η λογική της αναμονής και της ελπίδας θα έχει ολέθριες συνέπειες.

Αύριο θα είναι αργά, σήμερα είναι η ώρα! συντονιζόμαστε-ενωνόμαστε-αποφασίζουμε για το μας!

λέμε βροντερό όχι στα σχέδιά τους:

  • στις απολύσεις & τις μειώσεις προσωπικού 
  • στις μειώσεις μισθών & τις ατομικές  
  • στη μη έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων

  Όλοι την Παρασκευή 22 Ιουλίου συμμετέχουμε στην μαζί με όλους τους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα.

Συγκέντρωση στις 09.00 π.μ. στο Κατάστημα της 2ας Νοεμβρίου .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση