Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Απεργούν οι εργαζόμενοι του ομίλου Μαρινόπουλος στο Βόλο & Ν. Ιωνία την Παρασκευή 22 Ιουλίου
Απεργούν οι εργαζόμενοι του ομίλου Μαρινόπουλος στο Βόλο & Ν. Ιωνία την Παρασκευή 22 Ιουλίου

Απεργούν οι εργαζόμενοι του ομίλου Μαρινόπουλος στο Βόλο & Ν. Ιωνία την Παρασκευή 22 Ιουλίου

Η επιτροπή αγώνα εργαζομένων στις επιχειρήσεις του ομίλου Μαρινόπουλος στο Βόλο & . Ιωνία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ενώ η κωμικοτραγική κατάσταση με τα διάφορα «έναντι» των 50 και 100 καλά κρατεί, οι περιβόητες «διαβεβαιώσεις» της εταιρείας ότι «όλα θα πάνε καλά-κάντε λιγάκι υπομονή» συνεχίζονται, ενώ τα μαγαζιά συνεχίζουν να παραμένουν άδεια από εμπορεύματα και πελάτες. εμείς δεν εφησυχάζουμε. οι σχεδιασμοί του Μαρινόπουλου για μειώσεις προσωπικού, περικοπές μισθών, κλείσιμο καταστημάτων και τη λεγόμενη «εξυγίανση» με ή χωρίς «επενδυτή» δεν θα μείνουν αναπάντητοι με μάς απλούς θεατές.

Την Παρασκευή 8 Ιουλίου έγινε ένα πρώτο βήμα. Οι ωμοί εκβιασμοί και τα δήθεν «καλοπιάσματα» της εταιρείας προς τους εργαζόμενους ώστε να μην απεργήσουν, έπεσαν στο κενό. οι συνάδερφοι στη βόρεια Ελλάδα αψήφησαν την τρομοκρατία και συμμετείχαν μαζικά στην και στη μεγάλη συγκέντρωση στον βαρδάρη που εξελίχθηκε σε πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Παράλληλα, οι σε πολλές πόλεις της Ελλάδας προχώρησαν σε στάσεις εργασίας με αποκορύφωμα την 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 13/7 σε Αθήνα-Πειραιά και άλλες περιοχές, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Την ίδια στιγμή, που η διοίκηση του «πανελλαδικού σωματείου» έστελνε ξεδιάντροπα απεργοσπαστικά sms σε όλη την αττική, οι τους γύριζαν την πλάτη και με τη των κλαδικών σωματείων εμποροϋπαλλήλων (Αθήνας, Πειραιά, Ανατ. Αττικής, Λαυρεωτικής) συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο εργασίας και απαίτησαν λύση στα προβλήματά μας.

Το σωματείο Β. Ελλάδος μαζί με τα κλαδικά εμποροϋπαλλήλων όλης της χώρας που βρίσκονται στο πλευρό μας, συντονίζει τις προσπάθειες με όλους τους εργαζόμενους του Μαρινόπουλου σε όλη την Ελλάδα και αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. Με αποφασιστικότητα και πίστη προχωράμε μπροστά για τις δικές μας ανάγκες, ανάγκες που δεν συμβιβάζονται με τα ψίχουλα που μας δίνουν και την καλλιέργεια  αυταπατών ότι τα πράγματα θα φτιάξουν. Η δική μας στάση θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις. Η λογική της αναμονής και της ελπίδας θα έχει ολέθριες συνέπειες.

Αύριο θα είναι αργά, σήμερα είναι η ώρα! συντονιζόμαστε-ενωνόμαστε-αποφασίζουμε για το μέλλον μας!

λέμε βροντερό όχι στα σχέδιά τους:

  • στις απολύσεις & τις μειώσεις προσωπικού 
  • στις μειώσεις μισθών & τις ατομικές συμβάσεις 
  • στη μη έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων

  Όλοι την Παρασκευή 22 Ιουλίου συμμετέχουμε στην 24ωρη μαζί με όλους τους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα.

Συγκέντρωση στις 09.00 π.μ. στο Κατάστημα της 2ας Νοεμβρίου .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση