Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Απεργιακή συγκέντρωση εργαζόμενων επισιτισμού-τουρισμού στο Βόλο
Απεργιακή συγκέντρωση εργαζόμενων επισιτισμού-τουρισμού στο Βόλο

Απεργιακή συγκέντρωση εργαζόμενων επισιτισμού-τουρισμού στο Βόλο

Aπεργιακή των εργαζόμενων στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού στο Βόλο πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουλίου, στην .

Ακολούθησε πικετοφορία στην παραλία και στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου και μοιράστηκε ενηερωτικό υλικό σε εργαζόμενους του κλάδου.

Στην ανακοίνωση -μεταξύ άλλων- αναφέρεται: “Να καταργήσουμε στην πράξη κάθε Ένωση Προσώπων που ίδρυσαν εργοδότες για να εφαρμόσουν τον άθλιο μισθό των 586 και 511 ευρώ για τους νέους, μικτά.
Να απαιτήσουμε την επ της υποχρεωτικότητας και επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων, τον κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ.
Να δδικήσουμε:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Ίση αμοιβή, για ίση εργασία. Καμιά διάκριση με βάση το , τη φυλή, την ηλικία, την εθνικότητα.
    Υποχρεωτικότητα, επέκταση σε όλη τη χώρα των ΣΣΕ και ισχύ της ευνοϊκότερης ς.

 

  • 7ωρο, 5θήμερο, 35ωρο με μισθούς που να ανταποκρίνονται στο σημερινό επίπεδο διαβίωσης με βάση τις δυνατότητες από την ανάπτυξη της επιστήμης και της ς.

 

  • Επ των Βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων και ένταξη και άλλων ειδικοτήτων.

 

  • Επαναφορά του εφάπαξ στην 20ετία και του τρόπου υπολογισμού όπως ήταν πριν από την κρίση. Επέκτασή του σε όλο τον κλάδο του Τουρισμού-Επισιτισμού.
  • Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές δουλειάς, τα δουλεμπορικά, η ενοικιαζόμενη εργασία.-Η πρακτική των σπουδαστών των σχολών του κλάδου να αμείβεται σύμφωνα με τη ΣΣΕ και να είναι εργασία 6ωρη, 5θημερη 30ωρη.

 

  • Να γίνουν αυστηρότερα τα μέτρα για την απλήρωτη κι ανασφάλιστη δουλειά.

 

  • Επίδομα ανεργίας για τους εποχικούς 600 ευρώ το μήνα μέχρι να επαναπροσληφθούν.

 

  • Ο χρόνιος ανεργίας να προσμετράτε ως κανονικός χρόνος για την συνταξιοδότηση.

 

  • Φτηνές και ποιοτικές διακοπές και αναψυχή για όλους τους εργαζόμενους, για όλο το λαό.

 

  • Μέτρα που να διασφαλίζουν την πρόληψη, την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς.

Καλούμε κάθε συνάδελφο ανεξάρτητα την ειδικότητα, τη σχέση εργασίας, τη χώρα που κατάγεται, να κάνει το βήμα, να σπάσει το φόβο, να μπει μπροστά στη μάχη για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας μας, για τη δδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Να βάλλουμε τα δυνατά μας για να βγει στο προσκήνιο η αλήθεια για το τουρισμό και την ανάπτυξη που τάχα ωφελεί τους εργαζόμενους. Να βγει στο προσκήνιο ότι πίσω από τα ρεκόρ αφίξεων και τζίρου, πίσω από τη χλιδή των υπερσύγχρονων ξενοδοχείων και κέτερινγκ, κρύβεται η άγρια εκμετάλλευση που δεχόμαστε.

Κρύβεται η σύγχρονη σκλαβιά των συμβάσεων μιας μέρας και των δουλεμπορικών γραφείων, κρύβονται οι των 500 και 400 ευρώ, η απλήρωτη και ανασφάλιστη δουλειά.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση