Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Απεργία ενάντια στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων
Απεργία  ενάντια στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

Απεργία ενάντια στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

Κάλεσμ γι συμμετοχή στην την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 ενάντια στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων απευθύνει η Ενωτική Κίνηση Εμποροϋπαλλήλων & Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου & Νέας Ιωνίας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: « Η συγκεκριμένη Κυριακή είναι μία (1) από τις οκτώ (8) που θεσμοθετήθηκαν με μνημονιακούς νόμους, κατά τις οποίες επιτρέπεται η χωρίς όρια ελεύθερη η λειτουργία των καταστημάτων τις .

Ειδικά το μήνα Δεκέμβριο, δηλαδή την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, το μνημονιακό νομοθετικό πλαίσιο -το οποίο και η σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ , μετά την μνημειώδη κωλοτούμπα Τσίπρα, αφήνει εντελώς άθικτο- θα εξοντώσει τους εμποροϋπάλληλους, αφού τους αναγκάζει να εργαστούν «σερί», χωρίς καμιά ανάπαυση, για πάνω από ένα (1) μήνα και μάλιστα στην πλειοψηφία τους απλήρωτοι για την Κυριακάτικη εργασία.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας ενάντια στην Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και στην κατάργηση της Κυριακής αργίας, που σαν τελικό στόχο έχουν τη μονοπώληση του εμπορίου από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις, τα mall και τα εκπτωτικά χωριά, οδηγώντας σε λουκέτο εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμε.

Μαζί με την πλήρη ανατροπή και τη γενικευμένη επιβολή ελαστικών μορφών ς, με μισθούς ς, η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι το τελευταίο βήμα για την πλήρη κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, του δικαιώματός μας στην ανάπαυση και τον ελεύθερο χρόνο. Δεν θα γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα.

Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμε στο εμπόριο να συμμετάσχουν μαζικά στην στις 13 Δεκέμβρη, δίνοντας ένα δυνατό μήνυμα ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων, που μας εξαθλιώνουν μέσα και από την απελευθέρωση του ωραρίου.»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση