Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Σε 48ωρη απεργία οι συμβολαιογράφοι
Σε 48ωρη απεργία οι συμβολαιογράφοι

Σε 48ωρη απεργία οι συμβολαιογράφοι

Στην απεργία της Τετάρτης 13-1- και Πέμπτης 14-1- συμμετέχουν ο μαζί με τους συμβολαιογράφους όλης της χς και δε θα προβούν στην υπογραφή καμίας απολύτως πράξης, με μόνη εξαίρεση τη σύνταξη διαθήκης σε έκτακτες περιπτώσεις, που θα υπογράφεται εκτός γραφείου και δε θα διενεργήσουν κανέναν πλειστηριασμό.

Ο απορρίπτει με έντονο, ανεπιφύλακτο και κατηγορηματικό τρόπο, το προ νόμου της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, όπως αυτό είδε το φως της δημοσιότητας, χωρίς μάλιστα την οφειλόμενη στοιχειώδη προηγούμενη συζήτηση με τους κοινωνικούς φορείς.

Το συγκεκριμένο προ έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την αρχή ότι το ασφαλιστικό στηρίζεται στην ανταποδοτικότητα, στηρίζεται δε στη φοροδοτική ικανότητα, αποτελώντας μία πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση, που θα αφανίσει τον ελεύθερο επαγγελματία και συνιστά ουσιαστικά δήμευση του εισοδήματος των συμβολαιογράφων αλλά και όλων των επιστημόνων – ελεύθερων επαγγελματιών, συνυπολογιζομένων των λοιπών φοροδοτικών τους υποχρεώσεων (ΦΠΑ, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης κ.λπ.).

Η άνευ προηγουμένου εισφοροδοτική επιδρομή, που επιχειρείται με το συγκεκριμένο προσχέδιο νόμου οδηγεί σε μαζική ιη έξοδο από το επάγγελμα μεγάλου αριθμού του ενεργού πληθυσμού των ελευθέρων επαγγελματιών – επιστημόνων, καθιστά δε παντελώς επισφαλή την, ήδη, κλονισμένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και συμβάλλει ευθέως στην ενίσχυση των «γκρίζων» ζωνών της οικονομίας.

Η κατάσταση είναι οριακή για τη συντριπτική πλειοψηφία των ενεργών ασφαλισμένων επιστημόνων οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις. Οι προτάσεις της κυβέρνησης ενισχύουν την αδυναμία αυτή και καταστρέφουν τον παραγωγικό ιστό της χς, βασικό τμήμα της οποίας αποτελούν οι επιστήμονες – ελεύθεροι επαγγελματίες.

Με δεδομένα όλα αυτά, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Λάρισας:
• Ζητά από την Κυβέρνηση να αποσύρει τις επίμαχες διατάξεις και να ξεκινήσει έναν ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο από μηδενική βάση.
• Καλεί όλα τα μέλη του να συμμετέχουν στην κοινή πορεία όλων των επιστημόνων – ελευθέρων επαγγελματιών προς το και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τη Βουλή, την Πέμπτη 14.01.2016.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση