Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Eικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στο εμπόριο
Eικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στο εμπόριο

Eικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στο εμπόριο

Η διοικούσ παράταξη ενωτική συνεργασία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και έας Ιωνίας του Δ.Σ του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και έας Ιωνίας συμμετέχει στην απεργία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, που με απόφαση της Ολομέλειας της Διοίκησης της, κηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο του Εμπορίου, την Κυριακή 17.1.2016, ενάντια στο συνεχιζόμενο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο, αφού αναγκάστηκαν κατά τη διάρκεια των εορτών να εργαστούν 3 συνεχείς Κυριακές, καλούνται να ξαναδουλέψουν για μια ακόμα Κυριακή στις 17 Γενάρη, με βάση το αντεργατικό – μνημονιακό νομοθέτημα του 2013 (Ν. 4177/13), το οποίο έχει αφήσει ανέγγιχτο, παρά τις δεσμεύσεις της και η σημερινή Κυβέρνηση ΝΕΛ .

Έτσι μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και με το τζίρο των καταστημάτων να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, η μεγάλη πλειοψηφία των εμποροϋπαλλήλων αναγκάζεται να εργάζεται και τις Κυριακές, τις περισσότερες φορές χωρίς πρόσθετη αμοιβή ή ρεπό και να γίνεται λάστιχο στο βωμό της εξυπηρέτησης των πολυεθνικών ομίλων και των , που θέλουν την πλήρη απελευθέρωση της Κυριακής.

Ήδη στην της Μαγνησίας τα των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων πολλαπλασιάζονται και η ανεργία στον κλάδο αυξάνεται και αυτό διότι εκτός από την ένδεια των καταναλωτών, το κόστος λειτουργίας για το Κυριακάτικο άνοιγμα είναι δυσβάσταχτο για τη μεγάλη πλειοψηφία των εμπόρων. Με τον τρόπο αυτό, ο έτσι κι αλλιώς ήδη μειωμένος τζίρος μεταφέρεται από τους μικρούς στους μεγάλους, η ανεργία πολλαπλασιάζεται, η απληρωσιά συνεχίζεται και οι εργαζόμενοι είναι τα μόνιμα θύματα αυτής της κατάστασης.

Δδικούμε την κατάργηση του Ν. 4177/13 και την πλήρη επ της Κυριακής – Αργίας στο Εμπόριο, η οποία καθιερώθηκε πριν από 100 και πλέον χρόνια.
Καλούμε τους εργαζόμε και τα μέλη μας στο Εμπόριο σε όλη τη χώρα να συμμετάσχουν στην Απεργία και με πολύμορφες κινητοποιήσεις να αναδείξουν τον αγώνα μας για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής – Αργίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση