Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Eικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στο εμπόριο
Eικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στο εμπόριο

Eικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στο εμπόριο

Η διοικούσα παράταξη ενωτική συνεργασία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας του Δ.Σ του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας συμμετέχει στην απεργία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, που με απόφαση της Ολομέλειας της Διοίκησης της, κηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο του Εμπορίου, την 17.1., ενάντια στο συνεχιζόμενο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο, αφού αναγκάστηκαν κατά τη διάρκεια των εορτών να εργαστούν 3 συνεχείς Κυριακές, καλούνται να ξαναδουλέψουν για μια ακόμα στις 17 Γενάρη, με βάση το αντεργατικό – μνημονιακό νομοθέτημα του 2013 (. 4177/13), το οποίο έχει αφήσει ανέγγιχτο, παρά τις δεσμεύσεις της και η σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ .

Έτσι μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και με το τζίρο των καταστημάτων να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, η μεγάλη πλειοψηφία των εμποροϋπαλλήλων αναγκάζεται να εργάζεται και τις Κυριακές, τις περισσότερες φορές χωρίς πρόσθετη αμοιβή ή ρεπό και να γίνεται λάστιχο στο βωμό της εξυπηρέτησης των πολυεθνικών ομίλων και των , που θέλουν την πλήρη απελευθέρωση της Κυριακής.

Ήδη στην αγορά της Μαγνησίας τα λουκέτα των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων πολλαπλασιάζονται και η στον κλάδο αυξάνεται και αυτό διότι εκτός από την ένδεια των καταναλωτών, το κόστος λειτουργίας για το Κυριακάτικο άνοιγμα είναι δυσβάσταχτο για τη μεγάλη πλειοψηφία των εμπόρων. Με τον τρόπο αυτό, ο έτσι κι αλλιώς ήδη μειωμένος μεταφέρεται από τους μικρούς στους μεγάλους, η πολλαπλασιάζεται, η απληρωσιά συνεχίζεται και οι εργαζόμενοι είναι τα μόνιμα θύματα αυτής της κατάστασης.

Διεκδικούμε την κατάργηση του . 4177/13 και την πλήρη επαναφορά της Κυριακής – Αργίας στο Εμπόριο, η οποία καθιερώθηκε πριν από 100 και πλέον χρόνια.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τα μέλη μας στο Εμπόριο σε όλη τη χώρα να συμμετάσχουν στην Απεργία και με πολύμορφες κινητοποιήσεις να αναδείξουν τον αγώνα μας για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής – Αργίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/vXIkeqWETp -

  • #φωτιά στη Βόρεια Αττική: Εκκενώνονται Κρυονέρι, Αφίδνες, Κοκκινόβραχος #φωτιά - https://t.co/anAiAXk6Q0 -

  • Συνελήφθη ο «#Κάμελ» για ληστεία #Κάμελ - https://t.co/KQsnMCfDjm -

"Αλιεύοντας" την είδηση