Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Απεργία & κινητοποίηση κουρέων -κομμωτών
Απεργία & κινητοποίηση κουρέων -κομμωτών

Απεργία & κινητοποίηση κουρέων -κομμωτών

Ο Σύνδεσμος Κουρέων Κομμωτών Ν.Μγνησίς συμμετέχει σήμερα Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021 στην και κινητο του κλάδου. Μετά την ανακοίνωση των τελευταίων μέτρων και την επίσημη έκδοση του ΦΕΚ , ο κλάδος των κομμωτών βρίσκεται σε άτυπο “” και οι επαγγελματίες σε ρόλο «αστυνομικού».

Η υποχρέωση του πελάτη να προσκομίσει rapid ή PCR test και να δείξει στοιχείο ταυτος κατά την είσοδό του στο κομμωτήριο, φέρει αρνητικές συνέπειες που επηρεάζουν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Αποτέλεσμα αυτών των μέτρων θα είναι η επιλογή συνεργασίας με κομμωτές μη επαγγελματίες κατ' οίκον ή σε άλλους ιδιωτικούς χώρους, κάτι που θέτει επίσης σε μεγαλύτερο κίνδυνο την προστασία της Δημόσιας Υγείας και παράλληλα μειώνει τα των επαγγελματιών και του κράτους. Άρα θα προκύψει μια νέα συσσώρευση χρεών των επαγγελματιών κομμωτών και ενίσχυση του αθέμιτου ανταγωνισμού της παραοικονομίας.

Πρέπει να ληφθεί υπόψη και η λειτουργικότητα μιας πολύς μικρής επιχείρησης, τη στιγμή που ένας πολύ μικρός επιχειρηματίας πρέπει να εξυπηρετεί και να ελέγχει τους πελάτες.

Τα πρόστιμα δεν είναι λύση, αντιθέτως δημιουργούν μεγαλύτερη σύγχυση. Για ποιο λόγο να φέρει ευθύνη ο επαγγελματίας για τα πιστοποιητικά, τη στιγμή που η προστασία της Δημόσιας Υγείας είναι πρώτα απ' όλα ατομική ευθύνη και εν συνεχεία συλλογική.

Για ποιο λόγο να πληρώνει πρόστιμο το κατάστημα;

Για ποιο λόγο να διαχωρίζονται οι πελάτες;

Η εργαλειοποίηση του κλάδου δεν έχει άλλα περιθώρια.

Ο κίνδυνος διασποράς του ιού δεν βρίσκεται μέσα στις επιχειρήσεις.

Ο Σύνδεσμος Κουρέων Κομμωτών Ν.Μαγνησίας επισημαίνει πως εξ αρχής τα μέλη του τήρησαν όλα τα διασφαλίζοντας την προστασία των πελατών και σήμερα βρίσκονται άθελά τους σε ρόλο «ελεγκτικού μηχανισμού».

Ο κλάδος πρέπει να εξαιρεθεί από αυτά τα μέτρα και η Πολιτεία να μεριμνήσει για την στήριξη των επαγγελματιών που από την αρχή της πανδημίας ήταν καθ' όλα υπάκουοι και πρότυπα, κλείνοντας τα μαγαζιά τους και στη συνέχεια αυξάνοντας τα ωράρια εργασίας για την εξυπηρέτηση των πελατών και την επιβίωση των επιχειρήσεων.

Τα αιτήματα του κλάδου των Κουρέων Κομμωτών:

  • Μεταφορά των υπηρεσιών της Κομμωτικής Τέχνης στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%
  • Νομοθετική παρέμβαση στο θέμα των ενοικίων των επιχειρήσεων
  • Ενίσχυση της ς των επιχειρήσεων του κλάδου με νέα προγράμματα μη επιστρεπτέας προκαταβολής
  • Δυνατότητα αναστολών συμβάσεων εργασίας
  • Επίδομα ειδικού σκοπού σε όλους τους κομμωτές-κουρείς ,καθώς λόγω της εφαρμογής των μέτρων που επιβλήθηκαν από το κράτος σχετικά με την τήρηση της απαιτούμενης απόστασης και το σύνολο των παρευρισκόμενων μέσα στο κομμωτήριο /κουρείο, οδηγηθήκαμε σε υπολειτουργία
  • Την μη επιβολή προσαυξήσεων για όλες τις ρυθμισμένες οφειλές και καμία απώλεια ενεργής ρύθμισης
  • Να σταματήσει η μεταπώληση των επαγγελματικών βαφών από τα καταστήματα τροφίμων (super market) και τα
  • Πώληση των καλλυντικών προϊόντων κομμωτικής επαγγελματικής χρήσης (βαφές μαλλιών κλπ) μόνο σε επαγγελματίες.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση