Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Απέλυσε συντάκτες το Facebook
Απέλυσε συντάκτες το Facebook

Απέλυσε συντάκτες το Facebook

Τους αντικαθιστά με μηχανές που θα αποφασίζουν ποια θέματα έχουν ενδιαφέρον

Στην απόλυση 15-18 συντακτών προχώρησε το Facebook προκειμένου να αποδείξει ότι οι ειδήσεις που θα εμφανίζονται στο εξής ως θέματα για τα οποία τα μέλη του επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεν επιλέγονται από ανθρώπους με άποψη αλλά από ακριβοδίκαιες μηχανές.

Η απόφαση θεωρείται συνέχεια της αντίδρασης των συντηρητικών αμερικανών πολιτικών οι οποίοι κατηγόρησαν το κοινωνικό δίκτυο για λογοκρισία εις βάρος τους, νωρίτερα φέτος.

Παρά το γεγονός ότι η υπηρεσία αρνείται ότι οι συντάκτες της προτίμησαν να παρουσιάσουν μια εικόνα διαφορετική, τώρα κάνει κάτι ακόμα για να διαβεβαιώσει το κοινό ότι δεν προτιμά την μια ή την άλλη παράταξη όταν προβάλλει ιστορίες που προκάλεσαν πολλά σχόλια.

Το Facebook υποστηρίζει ότι τα θέματα επιλέγονται από έναν αλγόριθμο, δηλαδή με σαφώς καθορισμένα κριτήρια, όπως η συχνότητα των σχετικών δημοσιευμάτων ή των κοινοποιήσεων.

Άνθρωποι θα συνεχίσουν να επιθεωρούν τη λίστα, δεν θα γράφουν όμως σχετικά τίτλους ή περιλήψεις.

Αντ’αυτών θα εμφανίζεται ένα απόσπασμα της είδησης και επιλεγμένα σχόλια.

Από την άλλη, υπάρχουν πολλοί που αμφισβητούν την αντικειμενικότητα του μέσου, αφού ισχυρίζονται ότι ο λόγος που το Facebook απασχολούσε επί 1,5 χρόνο τους απολυμένους σήμερα συντάκτες ήταν για να διδάξουν τις μηχανές τι παρουσιάζει ενδιαφέρον. Κι εκείνες, θα πράξουν αναλόγως.

Σε κάθε περίπτωση, οι αρχές που διέπουν την επιλογή θεμάτων για την ενότητα «Trending» δημοσιεύονται στη διεύθυνση https://fbnewsroomus.files.wordpress.com/2016/08/trending-review-guidelines.pdf

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Με 26 επιβάτες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στο Βόλο - https://t.co/yurxbomC0C -

  • Οδηγούσε μεθυσμένος - https://t.co/JuHSs2zeHi -

  • Αθώος ο αγροτοσυνδικαλιστής Νίκος Αγγελής - https://t.co/cTLytUnRgg -

"Αλιεύοντας" την είδηση