Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Aπαραίτητη η εξόφληση ασφαλιστικών εισφορών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου
Aπαραίτητη η εξόφληση ασφαλιστικών εισφορών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου

Aπαραίτητη η εξόφληση ασφαλιστικών εισφορών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου

Απαραίτητη είναι η εξόφληση των ασφαλιστικών εισφορών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2019 για την υπαγωγή στη νέα των 120 δόσεων του Υπουργείου Εργασίας για ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές.

Η τελευταία δεκαετία υπήρξε οικονομικά και κοινωνικά πολύ δύσκολη για το σύνολο της κοινωνίας και της οικονομίας και ιδιαίτερα για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που βίωσαν την συνεχή πτώση του τζίρου τους εξαιτίας της κατακρήμνισης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών και της συνεχής αύξησης των φόρων και των υποχρεώσεων.

Η προσπάθησε τα προηγούμενα χρόνια τόσο μέσα από τις δημόσιες παρεμβάσεις της, όσο και μέσα από τις σχετικές έρευνες του ΙΜΕ να τονίσει τα αδιέξοδα που δημιουργούσε η πολιτική εσωτερικής υποτίμησης. Είχε εγκαίρως προειδοποιήσει τις ελληνικές κυβερνήσεις ότι η πολιτική αυτή θα οδηγούσε σε εκτίναξη του ιδιωτικού χρέους και είχε κατ’ επανάληψη προτείνει ρεαλιστικά μέτρα για την των ληξιπρόθεσμων οφειλών τόσο προς τα ασφαλιστικά όσο και προς την . Δυστυχώς οι της δεν υιοθετήθηκαν με αποτέλεσμα την συνεχή αύξηση των ληξιπροθέσμων οφειλών.

Στην παρούσα συγκυρία και με δεδομένο ότι έχουν ολοκληρωθεί τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, φαίνεται πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια ρεαλιστική ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά , που να δίνει “ανάσα” σε χιλιάδες που άντεξαν και κράτησαν τις επιχειρήσεις τους ανοιχτές κατά την διάρκεια της κρίσης.

Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει επαγγελματίες, έμποροι και βιοτέχνες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, να είναι συνεπείς προς τις τρέχουσες ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις (εισφορές Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2019) διαφορετικά δεν θα μπορούν να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση για τις ασφαλιστικές οφειλές.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Nέα βλάβη του "Ερατώ" στο λιμάνι του Βόλου #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/RL97T60i0Y -

  • #φωτιά σε παράγκα στο Αλιβέρι #φωτιά - https://t.co/LiAaX7fSka -

  • Διαπλάτυνση δρόμου #Βένετο-Κουλούρι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Βένετο #ΒένετοΚουλούρι - https://t.co/S6svdfXr7J -

"Αλιεύοντας" την είδηση