Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Απαράδεκτη η πρόθεση της κυβέρνησης για επιβολή ειδικού τέλους διανυκτέρευσης
Απαράδεκτη η πρόθεση της κυβέρνησης για επιβολή ειδικού τέλους διανυκτέρευσης

Απαράδεκτη η πρόθεση της κυβέρνησης για επιβολή ειδικού τέλους διανυκτέρευσης

Ως επιεικώς απαράδεκτη χαρακτηρίζει η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας  τη στάση του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης, τονίζοντας ότι  στοχοποιεί εκ νέου τον τουριστικό τομέα ως εύκολο «θύμα» για νέες πρόσθετες επιβαρύνσεις και φοροεισπρακτικά μέτρα.

 

Οι της επισημαίνουν : “Και μόνο η μιας τέτοιας «σκέψης» θεωρείται επικίνδυνη για τους επιχειρηματίες του τουρισμού, που πέρα από τον διπλασιασμό των συντελεστών ΦΠΑ, τον ΕΝΦΙΑ, που ως εργαλείο δουλειάς δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν στα ξενοδοχεία, και της υπερφορολόγησης των επιχειρήσεων, καλούνται να έρθουν αντιμέτωποι και με την επιβολή του «ειδικού τέλους διανυκτέρευσης». Και ας μην μας πουν κάποιοι ότι σε κάποιες χώρες επιβάλλεται. Εκεί είναι ανταποδοτικό και χρησιμοποιείται για την διαφήμιση των περιοχών και την βελτίωση των υποδομών.

 

Οι έχουν ήδη συμπιέσει τις των δωματίων τους στο έπακρο προκειμένου να ενισχύσουν την τουριστική κίνηση στην Ελλάδα, απορροφώντας το 13% του ΦΠΑ. Και όλα αυτά με μοναδικό γνώμονα την στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Ένα «ειδικό τέλος διανυκτέρευσης», μια τέτοια επιβάρυνση στις επιχειρήσεις ή στους πελάτες μας, μόνο ανταγωνιστική δεν καθιστά τη χώρα μας.

 

Ενώ οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, από πλευράς ανταγωνιστικότητας, φορολογίας και υποχρεώσεων, κυριολεκτικά «πυροβολούνται», υπάρχει μία παντελώς ανεξέλεγκτη και ανθούσα παρα-αγορά καταλυμάτων ιδιωτών που τελεί υπό φορολογικό και λειτουργικό “απυρόβλητο”.  Αντί, επομένως, να αναζητηθούν οι διαφυγόντες από τις τουλάχιστον 12 εκατ. διανυκτερεύσεις σε τέτοιου είδους «καταλύματα», στην ουσία, κάποιοι προτείνουν την περαιτέρω ενίσχυσή τους, δικαιώνοντας και ενθαρρύνοντας αυτό το όργιο αθέμιτου ανταγωνισμού.

 

Ζητάμε από την Κυβέρνηση να μην καταστρέψει τον τελευταίο πυλώνα της ελληνικής οικονομίας, που είναι ο τουρισμός, να μπορέσει να σταθεί στο ανάστημα της και να πατάξει επιτελους τα παράνομα καταλύματα. Και δεδομένου ότι κάνει πολύ λίγα πράγματα για τους επιχειρηματίες, να μας αφήσει να κάνουμε τη δουλειά μας. Φτάνει πια!”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση