Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Αντίθετο το ΤΕΕ στην εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους Διπλωματούχους Μηχανικούς
Αντίθετο το ΤΕΕ στην εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους Διπλωματούχους Μηχανικούς

Αντίθετο το ΤΕΕ στην εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους Διπλωματούχους Μηχανικούς

Την πλήρη αντίθεσή της με την ψήφιση της νομοθετικής ς για τα προσόντα του προσωπικού της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με την οποία, μεταξύ άλλων, επιχειρείται η εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους Διπλωματούχους Μηχανικούς, εκφράζει
η του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας, μετά από συνεδρίαση της στις 22 Ιανουαρίου 2020 .

Ειδικότερα, διαφωνεί πλήρως με την αναγνώριση των Κολεγίων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 50 του σχεδίου νόμου « Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις», υπογραμμίζοντας ότι με το άρθρο αυτό αίρεται στην πράξη το άρθρο 16 του Συντάγματος για την υπεράσπιση της Δημόσιας Παιδείας.

Δυστυχώς, κατά την ψηφοφορία στη δεν έγινε αντιληπτή η διαστρέβλωση στην οποία οδηγείται η Ελληνική Δημόσια Παιδεία με κατάφωρη αδικία σε βάρος των αποφοίτων των Ελληνικών Πανεπιστημίων και δη όλων των Πολυτεχνείων της χώρας.

Η Δ.Ε. του συντάσσεται και προσυπογράφει πλήρως με την απόφαση της κεντρικής Διοικούσας Επιτροπής, η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Το Τεχνικό ς έχει ήδη τονίσει προς όλες τις κατευθύνσεις με την ομόφωνη απόφαση της Αντιπροσωπείας του στις 5/10/2019, ότι η που ψηφίστηκε από την Κυβέρνηση με την οποία προβλέπεται αυτοματοποιημένη διαδικασία αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας των πτυχίων Κολεγίων και των ξένων Πανεπιστημίων, είναι κατάφωρα άδικη για τους Διπλωματούχους Μηχανικούς, επιζήμια για το Δημόσιο συμφέρον και ισοπεδωτική για την Δημόσια Παιδεία.

Το ΤΕΕ, ως υπεύθυνος φορέας για τη διαδικασία απονομής ς ασκήσεως επαγγέλματος και κατ' επέκταση επαγγελματικών δικαιωμάτων, με γνώμονα την Τεχνική Ευθύνη και το δημόσιο συμφέρον, δεν θα επιτρέψει την απαξίωση των Διπλωμάτων των ενιαίων 5ετών αδιάσπαστων προγραμμάτων σπουδών των Πολυτεχνείων και Πολυτεχνικών Σχολών της χώρας αποδεχόμενο την αποσύνδεση της άσκησης του επαγγέλματος του Μηχανικού από τους ακαδημαϊκούς τίτλους σπουδών.

Η ανάληψη δε της τεχνικής ευθύνης στο ανώτατο επίπεδο νοείται μόνο από διπλωματούχους μηχανικούς. Τουναντίον, το ΤΕΕ θα ασκήσει με κάθε πρόσφορο τρόπο τον θεσμικό, επιστημονικό και κοινωνικό του ρόλο ώστε η άκριτης εμπορευματοποίησης της Παιδείας και Νομοθετικής εξίσωσης διαφορετικών επιπέδων επιστημονικής Γνώσης να καταργηθεί στην πράξη».

"Αλιεύοντας" την είδηση