Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Άνοιξε ο κύκλος διά βίου μάθησης δημοσιογράφων στην Κεντρική Ελλάδα
Άνοιξε ο κύκλος διά βίου μάθησης δημοσιογράφων στην Κεντρική Ελλάδα

Άνοιξε ο κύκλος διά βίου μάθησης δημοσιογράφων στην Κεντρική Ελλάδα

 

 

Ο κύκλος των σεμιναρίων εκπαίδευσης και ενημέρωσης των δημοσιογράφων της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας άνοιξε το περασμένο Σαββατοκύριακο με δύο αυτοτελή σεμινάρια με θέμα τις νέες τεχνολογίες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σε Βόλο και Λάρισα.

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας έχει αποφασίσει να δώσει βαρύτητα στην επιμόρφωση των μελών επιδιώκοντας μέσω σεμιναρίων και ενημερωτικών προγραμμάτων να κρατά σε ρυθμούς … δια  βίου μάθησης τα μέλη της.

Έτσι για πρώτη φορά το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στέρεας Ελλάδας και Εύβοιας, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διοργάνωσαν τέσσερα αυτοτελή σεμινάρια 2,5 ωρών το καθένα, με θέμα: «Εισαγωγή νέων τεχνολογιών στα ΜΜΕ».

Ο κύκλος αυτών των σεμιναρίων άνοιξε το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου με τα μέλη της Ένωσης – και τα μη μέλη που ασκούν το επάγγελμα, καθώς αποφασίστηκε η συμμετοχή και μη εγγεγραμμένων μελών- τα οποία διαμένουν στο Βόλο.

Το απόγευμα του Σαββάτου αρκετοί παρακολούθησαν το σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο «Νεφέλη».

Δίδαξαν ο διευθυντής του Εργαστηρίου Εφαρμογών Πληροφορικής στα ΜΜΕ του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγητής  Ανδρέας Βέγλης όπως επίσης και από το  Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό  επίσης του Εργαστηρίου Εφαρμογών Πληροφορικής στα ΜΜΕ του τμήματος, ο  Παναγιώτης Τσαρχόπουλος.

Σημαντική και σε τεχνικό κυρίως επίπεδο η εισήγηση του Παναγιώτη Γκανά, που παρέθεσε στους παρευρισκόμενους «μικρά μυστικά» και «κλειδιά» για την καλύτερη παρουσίαση και διεισδυτικότητα της δουλειάς τους προς το κοινό, αλλά και την διαφημιστική αγορά.

Το περιεχόμενο του σεμιναρίου περιλάμβανε μια γενική εισαγωγή στη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, με έμφαση στις υπηρεσίες και εργαλεία του διαδικτύου που χρησιμοποιούνται σήμερα στη δημοσιογραφία για την παραγωγή αλλά και για την κατανάλωση δημοσιογραφικού περιεχομένου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα κοινωνικά μέσα (Facebook, Twitter, blogs, Instagram, κ. ά.) τα οποία αποτελούν πλέον απαραίτητα εργαλεία για την διάχυση της εργασίας των δημοσιογράφων αλλά και πηγή ενημέρωσης για τους ίδιους τους δημοσιογράφους.

Το σεμινάριο συνεχίστηκε την το πρωί, στο «Διόνυσος» για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στη Λάρισα. Όλοι έμειναν ικανοποιημένοι – όπως δήλωσαν άλλωστε οι ίδιοι- από την προσέγγιση των θεμάτων και την απλή μεταδοτικότητά τους από τους - εισηγητές.

Συνολικά πάνω από 50 παρακολούθησαν τα δύο σεμινάρια.

Στο τέλος Ιανουαρίου του 2018, αναμένεται να πραγματοποιηθεί αντίστοιχο σεμινάριο σε (ενδιάμεσα) και στη Λαμία, (αν υπάρξει ενδιαφέρον), για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στις προαναφερθείσες πόλεις.

Σημειώνεται ότι τα επιμορφωτικά σεμινάρια πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Δια Βίου Εκπαίδευσης της Ακαδημίας Αθλητικών Συντακτών (ΑΚΑΣ) του ΠΣΑΤ και αποτελούν ευγενική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Τέλος, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, αν υπάρξει συμμετοχή των μελών, πρόθεση της Διοίκησης του Μορφωτικού Ιδρύματος, της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, αλλά και του Επικουρικού Ταμείου, το οποίο στέκεται αρωγός στην προσπάθεια επιμόρφωσης των μελών, είναι να πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο σε διάρκεια επιμορφωτικό σεμινάριο το οποίο δεν θα είναι , ωστόσο ο στόχος είναι να επιδοτηθεί.

Ωστόσο, μετά την επιτυχία που διαφάνηκε σε συνεργασία με το και τον ΠΣΑΤ, όπως δήλωσε  ο πρόεδρός του Σωτήρης Τριανταφύλλου, τα σεμινάρια θα διευρυνθούν σε ώρες και θα παραδίδονται σε μορφή e-learning, δηλαδή σε μαθήματα εξ’ αποστάσεως, που θεωρείται  ότι θα διευκολύνει πολλούς περισσότερους, δημοσιογράφους.

dav

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Aνοίγει τις πύλες του την Κυριακή ο ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου Βόλου - https://t.co/qV3ia6Hdig… -

  • Όχημα με ηλικιωμένο οδηγό προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα #τροχαίοατύχημα - https://t.co/R6TYgPsPIT -

  • #φωτιά σε διαμέρισμα στον οικισμό Ξηροκάμπου #φωτιά - https://t.co/H1jdxlQ7PJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση