Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Αναβάλλεται η η εκδήλωση της Εργατικής Αυτονομίας
Αναβάλλεται η η εκδήλωση της Εργατικής Αυτονομίας

Αναβάλλεται η η εκδήλωση της Εργατικής Αυτονομίας

Αναβάλλεται η η εκδήλωση της Εργατικής Αυτονομίας.

Η εκδήλωση της Εργατικής Αυτονομίας για την απεργία του Μάη-Ιούνη του 1936 αναβάλλεται για λόγους ανωτέρας βίας.

Για τις απολύσεις στο Λεβεντέρη

Την απόλυση τριών εργαζομένων ανακοίνωσε σήμερα η εργοδοσία στο εργοστάσιο συρματόσχοινων «Λεβεντέρης». Υπάρχουν βάσιμοι φόβοι ότι οι απολύσεις θα συνεχιστούν και τον Ιούνιο καθώς εδώ και καιρό η εργοδοσία έχει συρρικνώσει την παραγωγική διαδικασία, εφαρμόζει εκ περιτροπής εργασία και έχει δηλώσει ότι θέλει να κρατήσει 14-15 εργαζόμενους από τους 25 που εργάζονται σήμερα.

Πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο στη μακριά αλυσίδα της κατάρρευσης της βιομηχανικής παραγωγής, των λουκέτων και των απολύσεων. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της κρίσης της «ελεύθερης αγοράς» και του «ιδιωτικού τομέα» που δήθεν θα φέρει την ανάπτυξη.

Οι βιομήχανοι και το μεγάλο κεφάλαιο ενδιαφέρονται για τα κέρδη τους και αν αυτά εξασφαλίζονται με τις απολύσεις τότε κάνουν απολύσεις!

Αυτό δεν έγινε στη ΒΙΟΣΩΛ, την ΚΟΝΤΙ, της ΒΙΣ, την Κόκα Κόλα, τον ΙΜΑΝΤΑ…;

Ο μόνος τρόπος για αντιμετωπιστεί η μάστιγα των απολύσεων και της ανεργίας είναι ο συντονισμός των εργαζομένων σε όλα τα εργοστάσια και η κοινή πάλη για:

 •  Να ανοίξουν τα βιβλία κάθε εργοστασίου που κάνει απολύσεις και να πραγματοποιηθεί λογιστικός έλεγχος από τους εργαζόμενους με τη βοήθεια λογιστών.
  
 •  Να βγουν στη φόρα όλα τα στοιχεία των βιομηχάνων / εταιριών που κάνουν απολύσεις (ή κλείνουν εργοστάσια) αλλά οι ίδιοι παραμένουν πλούσιοι με καταθέσεις εδώ ή στο εξωτερικό.
  
 •  Να εθνικοποιηθεί κάθε εργοστάσιο που κάνει μαζικές απολύσεις ή βάζει λουκέτο και να λειτουργήσει κάτω από τον έλεγχο και τη διαχείριση των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας. 
  
 •  Να γίνουν δημόσιες επενδύσεις στα εθνικοποιημένα εργοστάσια για εκσυγχρονισμό και αύξηση της παραγωγής.
  
 •  Να ανατραπεί η δικτατορία της αγοράς και του κεφαλαίου.
  

Στηρίζουμε τη στάση εργασίας που ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων του Λεβεντέρη για αύριο Τρίτη (31/5) από τις 8:00μμ ως τις 12:00μμ. Καλούμε κάθε εργαζόμενο να σταθεί αλληλέγγυος σε αυτό τον αγώνα και παράλληλα να πάρει ενεργά μέρος ώστε το εργατικό κίνημα να ανασυγκροτηθεί σε ταξική κατεύθυνση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

 • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

 • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

 • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση