Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Ανάθεση των υπηρεσιών καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης των Νοσοκομείων σε εργαζόμενους
Ανάθεση των υπηρεσιών καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης των Νοσοκομείων σε εργαζόμενους

Ανάθεση των υπηρεσιών καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης των Νοσοκομείων σε εργαζόμενους

Και όλου του δημόσιου τομέα

Μετά την του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (υπόθεση C-260/17) που δικαίωσε την Ελληνική Κυβέρνηση και έκρινε ότι είναι πλήρως συμβατή με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο η νομοθεσία για την ανάθεση των υπηρεσιών καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης των Νοσοκομείων και όλου του δημόσιου τομέα σε εργαζόμε και όχι εργολάβους, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την  68/18-3-2019 απορρίπτει πλέον οριστικά τις αιτήσεις αναστολών που είχαν καταθέσει οι εργολάβοι, αφού είχε προηγουμένως ανακαλέσει προηγούμενη απόφασή του και απορρίπτοντας την χορήγηση ς των διαδικασιών πρόσληψης που είχαν προηγηθεί.

Η απόφαση αυτή εκδόθηκε στο πλαίσιο πρότυπης ς (ν. 3900/2010) που σημαίνει ότι είναι δεσμευτική για όλα τα κατά τόπους Διοικητικά Εφετεία που είχαν χορηγήσει αναστολές υπέρ των Εργολάβων παγώνοντας τις διαδικασίες για την ανάθεση των υπηρεσιών αυτών στους εργαζόμε. Έτσι, πλέον επίσημα ανοίγει ο δρόμος σε όλα τα Νοσοκομεία της Επικράτειας για την ολοκλήρωση της σύναψης συμβάσεων εργασίας, που θα εξοικονομήσουν δημοσιονομικούς πόρους και θα διασφαλίσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτούς τους πολύπαθους τομείς.

Με βάση την απόφαση αυτή του ΣτΕ, το Νοσοκομείο «», στο οποίο αφορούσε η πρότυπη μετά από προσφυγή των εργολάβων, προχώρησε ήδη στην κατάθεση σχετικής Προκήρυξης στον ΑΣΕΠ για ατομικές συμβάσεις για τις 165 συνολικά θέσεις εργασίας στους τομείς σίτισης-εστίασης και φύλαξης.

Ταυτόχρονα, έχουμε κάθε λόγο να κατακλυζόμαστε από αισθήματα ικανοποίησης και δικαίωσης για το θεσμικό επιστέγασμα μιας πολιτικής επιλογής που κάναμε από τις πρώτες κιόλας ημέρες που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας. Μιας επιλογής που στόχευε ανοιχτά αφενός στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και των φορολογουμένων πολιτών και αφετέρου στην εργασιακή κανονικότητα και χιλιάδων εργαζομένων στον τομέα της Υγείας, που έχουν κι αυτοί σήμερα κάθε λόγο να πανηγυρίζουν μαζί μας την επιτυχία αυτή. Μιας πολιτικής επιλογής τέλος, που όλα αυτά τα χρόνια πολεμήθηκε λυσσαλέα  από τα οικονομικά εργολαβικά συμφέροντα και τους πολιτικούς τους φίλους στην αντιπολίτευση.

Καλούνται οι Διοικήσεις όλων των υγειονομικών Μονάδων της χώρας που στον ένα ή τον άλλο βαθμό χρησιμοποιούν ακόμα εργολαβικές εταιρείες στους τομείς καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης να προβούν άμεσα στις προβλεπόμενες διαδικασίες (ή να ολοκληρώσουν από το σημείο που υποχρεώθηκαν να σταματήσουν) για την προκήρυξη θέσεων εργασίας και εργασιακές συμβάσεις με εργαζόμενους στους τομείς αυτούς. Σχετική εγκύκλιος θα αποσταλεί τις επόμενες ημέρες από το Υπουργείο Υγείας, προς τις Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας και τους Διοικητές των Νοσοκομείων.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση