Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Αναστάτωση στους εργαζόμενους από την εκ περιτροπής εργασία στη Χαλυβουργία
Αναστάτωση στους εργαζόμενους από την εκ περιτροπής εργασία  στη Χαλυβουργία

Αναστάτωση στους εργαζόμενους από την εκ περιτροπής εργασία στη Χαλυβουργία

Εκ περιτροπής εργσί εφαρμόζεται στη Χαλυβουργία Βόλου και υ και αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους εργαζόμενους οι οποίοι, από την πλευρά τους, ανταπαντούν με τετράωρες στάσεις εργασίας.

Σε γενική συνέλευση που έγινε από 2.00 μ.μ. μέχρι 6.00 το απόγευμα, οι αποφάσισαν ομόφωνα να κάνουν νέες στάσεις εργασίας την Τετάρτη και Πέμπτη.

Η διεύθυνση των εργοστασίων, εκτός από τη μισθού κατά 12% που εφάρμοσε στην επιχειρησιακή , μέχρι τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε στους εργαζόμενους, ότι για το διάστημα μέχρι τέλος του επόμενου μήνα, να γίνει εκ περιτροπής εργασία, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα εργαστούν για 13 μέρες στο διάστημα του 1,5 μήνα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στη Χαλυβουργία Θοδωρή Γκλαβίνη, αποτέλεσμα της εκ περιτροπής εργασίας, σε συνδυασμό με τη των συλλογικών συμβάσεων, είναι οι 320 στις δύο , να λάβουν αποδοχές μειωμένες κατά 50% περίπου.

Σημειώνεται ότι η παραγωγή της Χαλυβουργίας περιορίστηκε στη βραδινή μόνο βάρδια (που είναι μειωμένο το κόστος ρεύματος), με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στην πρωινή και απογευματινή βάρδια να μην έχουν αντικείμενο εργασίας, ενώ τα σίδερα οικοδομής, που βγαίνουν από την παραγωγή εξάγονται σε χώρες του εξωτερικού, διότι στην Ελλάδα η ζήτηση είναι μηδενική.

Στο μεταξύ το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την εργοδοσία της Χαλυβουργίας Ελλάδας για την επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας μέχρι και το τέλος του Οκτώβρη στους εργαζόμενους στα εργοστάσια του Βόλου και του υ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση