Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Αναστάτωση στους εργαζόμενους από την εκ περιτροπής εργασία στη Χαλυβουργία
Αναστάτωση στους εργαζόμενους από την εκ περιτροπής εργασία  στη Χαλυβουργία

Αναστάτωση στους εργαζόμενους από την εκ περιτροπής εργασία στη Χαλυβουργία

Εκ περιτροπής εφαρμόζεται στη και Βελεστίνου και αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους εργαζόμενους οι οποίοι, από την πλευρά τους, ανταπαντούν με τετράωρες στάσεις εργασίας.

Σε γενική συνέλευση που έγινε από 2.00 μ.μ. μέχρι 6.00 το απόγευμα, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν ομόφωνα να κάνουν νέες στάσεις εργασίας την Τετάρτη και Πέμπτη.

Η διεύθυνση των εργοστασίων, εκτός από τη μείωση μισθού κατά 12% που εφάρμοσε στην επιχειρησιακή σύμβαση, μέχρι τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε στους εργαζόμενους, ότι για το διάστημα μέχρι τέλος του επόμενου μήνα, να γίνει εκ περιτροπής εργασία, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα εργαστούν για 13 μέρες στο διάστημα του 1,5 μήνα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στη Θοδωρή Γκλαβίνη, αποτέλεσμα της εκ περιτροπής εργασίας, σε συνδυασμό με τη μείωση των συλλογικών συμβάσεων, είναι οι 320 εργαζόμενοι στις δύο βιομηχανίες, να λάβουν αποδοχές μειωμένες κατά 50% περίπου.

Σημειώνεται ότι η παραγωγή της Χαλυβουργίας περιορίστηκε στη βραδινή μόνο βάρδια (που είναι μειωμένο το κόστος ρεύματος), με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στην πρωινή και απογευματινή βάρδια να μην έχουν αντικείμενο εργασίας, ενώ τα σίδερα οικοδομής, που βγαίνουν από την παραγωγή εξάγονται σε χώρες του εξωτερικού, διότι στην Ελλάδα η ζήτηση είναι μηδενική.

Στο μεταξύ το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την εργοδοσία της Χαλυβουργίας Ελλάδας για την επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας μέχρι και το τέλος του Οκτώβρη στους εργαζόμενους στα εργοστάσια του και του Βελεστίνου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση