Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Aνακοίνωση – καταγγελία του συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ για εργατικό ατύχημα στη Σκιάθο
Aνακοίνωση  – καταγγελία του συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ για εργατικό ατύχημα στη Σκιάθο

Aνακοίνωση – καταγγελία του συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ για εργατικό ατύχημα στη Σκιάθο

Βρισκόμαστε μπροστά σε ακόμα ένα σοβαρό στο Νομό Μαγνησίας και αυτή τη φορά στον Δήμο Σκιάθου. Καταγγέλουμε κάθε υπεύθυνο για το παραπάνω ατύχημα. Καταγγέλουμε αυτούς που χρησιμοποιούσαν ώς ηλεκτρολόγο τον υπάλληλο ο οποίος προσλήφθηκε ώς καθαριότητας(αλήθεια ποιοι είναι αυτοί;)

Καταγγέλουμε όλους αυτούς που επιτρέπουν να εργάζονται οι υπάλληλοι χωρίς τα ΜΑΠ, ενώ στον συγκεκριμένο Δήμο τα έχουν (όπως τουλάχιστον μας ενημέρωσαν στην τελευταία επίσκεψή μας προ 10ημέρου στο νησί).

Ένα ακόμη εργατικό ατύχημα, δυστυχώς, προστέθηκε στα εργατικά ατυχήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Επαναλαμβάνουμε ότι τα εργατικά ατυχήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πολλά, εκ των οποίων κάποια είναι θανατηφόρα,έχουν λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και κανείς απ΄τα αρμόδια υπουργεία και φορείς δε αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προκειμένου να μπει τέλος στην μαύρη των νεκρών και τραυματιών που συνεχώς αυξάνει.

Αιτία όλων αυτών: η εντατικοποίηση της εργασίας, η μη μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού στους ΟΤΑ, η πλημμελλής συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού και φυσικά η μη τήρηση των κανόνων Υγιεινής και Ασφάλειας.

Καλούμε για άλλη μια φορά όλους τους συναδέλφους μας να χρησιμοποιούν τα ΜΑΠ και να εφαρμόζουν τους κανόνες υγιεινής και Ασφάλειας. Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν ΜΑΠ και αναγκάζονται να δουλεύουν κάτω από επικίνδυνες συνθήκες (χαλασμένα και μη νόμιμα οχήματα, ελείψεις κτιριακών υποδομών, κ.λ.π.) να ενημερώνουν αμέσως το Σύλλογό μας για να παρεμβαίνει.

Τέλος ευχόμαστε το του συναδέλφου να είναι το τελευταίο καθώς και τη γρήγορη αποκατάσταση της υγείας του.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέα στέγη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού #3οΔημοτικόΣχολείοΑλμυρού - https://t.co/mwNymi9dZ0 -

  • ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Για άλλη μια φορά χωρίς στρατηγικό σχέδιο η ελληνική γεωργία - https://t.co/sAFn03ex0v… -

  • Τον ΑΓΣΙ Ιωαννίνων φιλοξενεί ο Ολυμπιακός Βόλου #ΑΣΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΒΟΛΟΥ1937 - https://t.co/yp4Hnabb0Q -

"Αλιεύοντας" την είδηση