Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Ανακοίνωση συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ νομού Μαγνησίας για το γάλα
Ανακοίνωση συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ νομού Μαγνησίας για το γάλα

Ανακοίνωση συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ νομού Μαγνησίας για το γάλα

Ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ νομού Μαγνησίας εξέδωσε την ακόλουθη :

Μετά την χθεσινή εξέλιξη, που αφορά στην  χορήγηση του κτος  στους εργαζόμενους του Δήμου Βόλου, υποβάλαμε αμέσως  αίτηση,προς την υπηρεσία του Δήμου, και πήραμε στα χέρια μας τα έγγραφα που αποδεικνύουν επισήμως ότι με ενέργειες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, η Ειδική Επιτροπή του υ 152  (Ν.3463/2006, αποφ.19/2014) έχει εγκρίνει, εδώ και δυο χρόνια(!!!), την καταβολή προς  τους εργαζόμενους, χρηματικού ποσού ίσου με  την αξία του κτος για διάστημα 9 μηνών του έτους 2013.

Γιατί άραγε η σημερινή Δημοτική Αρχή είχε αποκρύψει αυτή την απόφαση;

Γιατί η ΔΑΣ – ΟΤΑ που προχώρησε σε προσωπική μήνυση κατά του αντιδημάρχου της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής (και όχι σε όπως παραπλανητικά ισχυριζόταν με το οποίο δήθεν θα έπαιρναν οι εργαζόμενοι ότι δικαιούνταν), δεν ανέφερε ποτέ αυτό το έγγραφο;

Στη συνέχεια, οι: Στάχτου Θάλεια και  Τζουρβατζής Αποστόλης (πρόεδρος και αντιπρόεδρος του συλλόγου μας) επισκέφθηκαν τον αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Βόλου  Δημήτρη Πέγιο στον οποίο εκφράσαμε οργή και αγανάκτηση  για την απόκρυψη ενός  τόσο σημαντικού εγγράφου που αφορά τους συναδέλφους μας και ζητήσαμε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με την καταβολή των χρήμάτων. Επίσης ζητήσαμε ραντεβού με τον ασκών καθήκοντα Δημάρχου, Θάνο Θεοδώρου το οποίο και θα ορισθεί τις επόμενες ημέρες όπως υποσχέθηκε ό Δημήτρης Πέγιος.

Ο αντιδήμαρχος μάλιστα δήλωσε ότι είναι θετικός στην καταβολή των χρημάτων. Έτσι, τίποτε δεν μπορεί να σταθεί ως δικαιολογία για τη μη καταβολή τους.

Είναι ένα θέμα για το οποίο δεν χωρούν ούτε συμπαιγνίες, ούτε αλισβερίσια στην πλάτη των συναδέλφων μας.

ΔΑΣ OTA: Να δοθούν όλα τα οφειλόμενα χρήματα στους συναδέλφους δικαιούχους του γάλακτος

Χαιρετίζουμε την προσπάθεια των συναδέλφων της πλειοψηφίας του Συλλόγου μας, να μας αποδείξουν πόσο ΣΥΡΙΖΑ είναι και πόσο στηρίζουν την πρώην Δημοτική Αρχή Σκοτινιώτη(ΣΥΡΙΖΑ--ΝΔ).Δεν θα μας τρελάνουν όμως πανηγυρίζοντας για μια «απόφαση», για τα γάλατα 9 μηνών του 2013 όταν οι εργαζόμενοι δδικούν τα οφειλόμενα χρήματα από το β εξάμηνο του 2011, όλο το 2012 και όλο το 2013.

Αντί να καταγγέλλουν την ΔΑΣ, αυτοί που είναι στα μέσα και στα έξω με την παράταξη της πρώην Δημοτικής Αρχής γιατί οι πάτρωνες τους δεν τους είχαν δώσει τόσο καιρό την απόφαση του υ 152(έγγραφο που τελικά δεν στάθηκε ικανό να αθωώσει τον πρώην αντιδήμαρχο), για να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση, του να λάβουν τα οφειλόμενα χρήματα οι εργαζόμενοι. Χρειάστηκε η παρέμβαση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ και των Δημοτικών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης προκειμένου η υπόθεση να φτάσει στα δικαστήρια μέσω της επιθεώρησης εργασίας, να καταλήξει στην οκτάμηνη καταδίκη του πρώην αντιδημάρχου Η. Ξηρακιά , για να ανοίξουν τα διάφορα στόματα και να αναδειχτεί το δίκαιο αίτημα των συναδέλφων για την καταβολή των οφειλόμενων χρημάτων.

Η ΔΑΣ κανένα αλισβερίσι και καμία υπόγεια συναλλαγή , ούτε έκανε και ούτε θα κάνει, σε αντίθεση με την πλειοψηφία του Συλλόγου που κάνει συνδικαλισμό ανάλογα με το ποιος είναι στη Διοίκηση του Δήμου. Η σημερινή τους, εν κρυπτώ (χωρίς να κληθεί η ΔΑΣ) και οι δήθεν πανηγυρισμοί για το 9μηνο του 2013 την εκθέτει ανεπανόρθωτα στη συνείδηση των συναδέλφων, αφού οι συγκεκριμένοι εκλεγμένοι της πλειοψηφίας , αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους και τότε και σήμερα, ως ιθαγενείς.

Εμείς για μια ακόμη φορά καλούμε την Δημοτική Αρχή Μπέου-Θεοδώρου να καταβάλει άμεσα για όλο το χρονικό διάστημα, τα χρήματα που δικαιούται κάθε συνάδελφος, από τη . Καλούμε τους συναδέλφους να γυρίσουν την πλάτη στην συμβιβασμένη, σε Δημοτικές Αρχές, πλειοψηφία του Συλλόγου και να ενισχύσουν τις δυνάμεις της ΔΑΣ-ΟΤΑ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση