Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για διατήρηση της Λειτουργικής Αυτοτέλειας του Ταμείου συνεταιριστικών υπαλλήλων – πρ. ΤΣΕΑΠΣΓΟ
Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για διατήρηση της Λειτουργικής Αυτοτέλειας του Ταμείου συνεταιριστικών υπαλλήλων – πρ. ΤΣΕΑΠΣΓΟ

Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για διατήρηση της Λειτουργικής Αυτοτέλειας του Ταμείου συνεταιριστικών υπαλλήλων – πρ. ΤΣΕΑΠΣΓΟ

Αναφορά κατέθεσε στη και στον υπουργό Εργασίας η αν. τομεάρχης Οικονομικών και ς ς ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κατερίνα , για το θέμα της απορρόφησης του ταμείου πρ. ΤΣΕΑΠΣΓΟ.

Την συνυπογράφουν ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σταύρος και οι βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α Βαρδάκης Σως, Ηγουμενίδης Νικόλαος, Θραψανιώτης Εμμανουήλ, Κασιμάτη Νίνα, Λάππας Σπυρίδων, Μάλαμα Κυριακή, Μάρκου Κωνσταντίνος, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Μωραϊτης Θάνος, Σκουρολιάκος Παναγιώτης, Σκούφα Μπέττυ, Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος και Χρηστίδου Ραλλία.

Το πρ. ΤΣΕΑΠΣΓΟ  διαχειρίζεται θέματα συνταξιοδότησης και συνταξιοδοτικών παροχών των εργασθέντων σε αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις και διασφαλίζει τα δικαιώματα των συνεταιριστικών υπαλλήλων σε ότι αφορά τη έκδοση και τη καταβολή κύριας, επικουρικής σύνταξης αλλά και την ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη.

Ωστόσο, με τον ν. 4670/2020, το ταμείο, που μέχρι πρότινος λειτουργούσε ως τοπικό υποκατάστημα του ΕΦΚΑ, απορροφάται πλήρως από τα πρ. ΤΑΠ- και ΤΑΠ ΔΕΗ, ταμεία τα οποία λειτουργούν με διαφορετικές καταστατικές διατάξεις.

Όπως αναφέρεται στην , οι υπάλληλοι των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων, παύουν με αυτό τον τρόπο να αντιμετωπίζονται ως ενιαίο υποσύνολο και καταργείται η οργανική σύνδεση των συνταξιούχων με τα πρωτοβάθμια σωματεία που τους εκπροσωπούν.

Ως εκ τούτου, κρίνεται απαραίτητη η δημιουργία δύο επιπλέον τμημάτων, ένα τμήμα ΤΣΕΑΣΠΓΟ και ένα τμήμα ΤΣΠ-ΗΣΑΠ, ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν με αξιοπρέπεια οι συνεταιριστικοί υπάλληλοι και κατ΄ αυτό τον ελάχιστο τρόπο να αναγνωριστεί ο ρόλος τους στην αγροτική οικονομία και παρ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση