Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Αλληλέγγυο το Συνδικάτο  Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» στους εργαζόμενους της ΣΙΔΕΝΟΡ
Αλληλέγγυο το Συνδικάτο  Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» στους εργαζόμενους της ΣΙΔΕΝΟΡ

Αλληλέγγυο το Συνδικάτο  Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» στους εργαζόμενους της ΣΙΔΕΝΟΡ

Αλληλέγγυο είναι το Συνδικάτο  Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» στον αγώνα των εργαζομένων στη ΣΙΔΕΝΟΡ που δίνουν τη μάχη για την υπογραφή με αυξήσεις και παροχές στην κατεύθυνση ανάκτησης των απωλειών.

Την προηγούμενη εβδομάδα αντιπροσωπεία της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συνδικάτου Κ. Στεργίου, βρέθηκε στο πλευρό των  μεταλλεργατών της ΣΙΔΕΝΟΡ,  εκφράζοντας τη στήριξη στον δίκαιο αγώνα που δίνουν.

Στη ΣΙΔΕΝΟΡ απασχολούνται περίπου 280 και το τελευταίο διάστημα επεκτείνονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας με συμβασιούχους (περίπου 70) που τους αμείβει με τον κατώτατο μισθό και εργολαβικούς που δουλεύουν για την επιχείρηση μέσω άλλων εταιριών του ομίλου.

Η επιχείρηση έχει επιστρέψει στην κερδοφορία από τα μέσα του 2017, όμως εξακολουθεί να αρνείται να ικανοποιήσει την απαίτηση των εργαζομένων για υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις.

“Ο αγώνας  σας είναι δίκαιος, δεν θα είναι εύκολος και χρειάζεται να κλιμακωθεί και να συνδεθεί με την πάλη για ΣΣΕ στον κλάδο. Σ’ αυτόν τον αγώνα θα είμαστε δίπλα σας, θα σας στηρίξουμε με όλους τους τρόπους. Η δική σας νίκη θα ανοίξει την πόρτα για διεκδικήσεις σε όλο τον κλάδο για: Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, όχι στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα των εργολαβικών και των ενοικιαζόμενων εργαζομένων, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Μέτρα υγιεινής, ασφάλειας και προστασίας της υγείας στη δουλειά. Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων στα επίπεδα προ κρίσης. Αυξήσεις για όλους στον κλάδο του Μετάλλου, κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν τις ΣΣΕ, καθολική ισχύ των ΣΣΕ, ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Έχουμε τη να επιβάλλουμε αυξήσεις στα μεροκάματα, να επαναφέρουμε δικαιώματα, να παλέψουμε για νέα” αναφέρει το Συνδικάτο  Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας».

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον ΟΛΒ ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς #ΜαργαρίτηςΣχοινάς… - https://t.co/nQrNwaVaQW -

  • Ασφαλτοστρώσεις σε #Αργαλαστή και Άφησσο #Αργαλαστή #Άφησσος - https://t.co/LsNB98NAo8 -

  • «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - https://t.co/VThtEBZlRC… -

"Αλιεύοντας" την είδηση