Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Αλληλέγγυο το Συνδικάτο  Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» στους εργαζόμενους της ΣΙΔΕΝΟΡ
Αλληλέγγυο το Συνδικάτο  Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» στους εργαζόμενους της ΣΙΔΕΝΟΡ

Αλληλέγγυο το Συνδικάτο  Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» στους εργαζόμενους της ΣΙΔΕΝΟΡ

Αλληλέγγυο είναι το Συνδικάτο  Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» στον αγώνα των εργαζομένων στη ΣΙΔΕΝΟΡ που δίνουν τη μάχη για την υπογραφή με και παροχές στην κατεύθυνση ανάκτησης των απωλειών.

Την προηγούμενη εβδομάδα αντιπροσωπεία της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συνδικάτου Κ. Στεργίου, βρέθηκε στο πλευρό των  μεταλλεργατών της ΣΙΔΕΝΟΡ,  εκφράζοντας τη στήριξη στον δίκαιο αγώνα που δίνουν.

Στη ΣΙΔΕΝΟΡ απασχολούνται περίπου 280 εργαζόμενοι και το τελευταίο διάστημα επεκτείνονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας με συμβασιούχους (περίπου 70) που τους αμείβει με τον κατώτατο μισθό και εργολαβικούς που δουλεύουν για την επιχείρηση μέσω άλλων εταιριών του ομίλου.

Η επιχείρηση έχει επιστρέψει στην από τα μέσα του 2017, όμως εξακολουθεί να αρνείται να ικανοποιήσει την απαίτηση των εργαζομένων για υπογραφή με .

“Ο αγώνας  σας είναι δίκαιος, δεν θα είναι εύκολος και χρειάζεται να κλιμακωθεί και να συνδεθεί με την πάλη για ΣΣΕ στον κλάδο. Σ’ αυτόν τον αγώνα θα είμαστε δίπλα σας, θα σας στηρίξουμε με όλους τους τρόπους. Η δική σας νίκη θα ανοίξει την πόρτα για διεκδικήσεις σε όλο τον κλάδο για: Μόνιμη σταθερή για όλους, όχι στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα των εργολαβικών και των ενοικιαζόμενων εργαζομένων, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Μέτρα υγιεινής, ασφάλειας και προστασίας της υγείας στη δουλειά. Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων στα επίπεδα προ κρίσης. Αυξήσεις για όλους στον κλάδο του Μετάλλου, κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν τις ΣΣΕ, καθολική ισχύ των ΣΣΕ, ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε αυξήσεις στα μεροκάματα, να επαναφέρουμε δικαιώματα, να παλέψουμε για νέα” αναφέρει το Συνδικάτο  Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας».

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Nέα βλάβη του "Ερατώ" στο λιμάνι του Βόλου #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/RL97T60i0Y -

  • #φωτιά σε παράγκα στο Αλιβέρι #φωτιά - https://t.co/LiAaX7fSka -

  • Διαπλάτυνση δρόμου #Βένετο-Κουλούρι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Βένετο #ΒένετοΚουλούρι - https://t.co/S6svdfXr7J -

"Αλιεύοντας" την είδηση