Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Αλ. Μεϊκόπουλος: «Εκτεθειμένες στην πανδημία οι μεγάλες επιχειρήσεις & βιομηχανίες της Μαγνησίας»
Αλ. Μεϊκόπουλος: «Εκτεθειμένες στην πανδημία οι μεγάλες επιχειρήσεις & βιομηχανίες της Μαγνησίας»

Αλ. Μεϊκόπουλος: «Εκτεθειμένες στην πανδημία οι μεγάλες επιχειρήσεις & βιομηχανίες της Μαγνησίας»

Την ανασφάλεια που αισθάνονται οι εργαζόμενοι στις βιομηχανίες και τις μεγάλες επιχειρήσεις της Μαγνησίας εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας και εξαιτίας της παντελούς απουσίας προληπτικού ελέγχου και μαζικών τεστ στους χώρους εργασίας έθιξε με ερώτησή του προς τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Όπως επεσήμανε ο βουλευτής, στις βιομηχανικές περιοχές της Μαγνησίας (Α' & Β' ΒΙΠΕ και ΒΙΟΠΑ) λειτουργούν μονάδες και επιχειρήσεις που απασχολούν πλήθος εργαζομένων και στελεχών. «Η πλειονότητα των εργαζομένων αυτών, κάθε πρωί μεταβαίνει στην εργασία χρησιμοποιώντας τα ΜΜΜ, ενώ μερικοί από αυτούς μεταβαίνουν κατά ομάδες με ιδιωτικά ΙΧ», τόνισε ο Βουλευτής, αναφέροντας ότι, ακόμα και σήμερα, τα αστικά λεωφορεία έχουν δικαίωμα για ως και 100% πληρότητα στις θέσεις τους κατά τα δρομολόγια, ενώ η μίσθωση επιπλέον λεωφορείων για την των εργαζομένων με λιγότερο συνωστισμό εναπόκειται αποκλειστικά στη διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε επιχειρηματία.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, συντασσόμενος και με τις επίσημες θέσεις του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου, σημείωσε ότι οι απασχολούμενοι στις μεγάλες επιχειρήσεις της Μαγνησίας δεν αισθάνονται ασφαλείς, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες, δεν έχει εμφανιστεί ποτέ σε καμία μονάδα της περιοχής από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα κλιμάκιο του για δι ελέγχου.

«Το πρόσφατο παράδειγμα θετικού τος κορωναϊού σε διευθυντικό στέλεχος εργοστασίου στην περιοχή του Βόλου, όσο και τα 114 τα που παρουσιάστηκαν σε κονσερβοποιΐα της Σκύδρας, καταδεικνύουν με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι τα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής δεν επαρκούν για να αποτρέψουν μεγάλες μονάδες και εργοστάσια από το να γίνουν εστίες υπερμετάδοσης», τόνισε ο βουλευτής.

«Τα εργοστάσια, οι μεγάλες μονάδες και οι επιχειρήσεις μπορούν πολύ εύκολα να μετατραπούν σε εστίες υπερμετάδοσης του κορωναϊού αν δεν ληφθούν επαρκή και προληπτικά για την αποτελεσματική προστασία της ς των εργαζομένων» ανέφερε ο Αλ. Μεϊκόπουλος, ζητώντας από τους αρμόδιους υπουργούς να προβούν άμεσα σε μαζικούς προληπτικούς ελέγχους, να διαμορφώσουν κατάλληλα υγειονομικά πρωτόκολλα που να διασφαλίζουν την υψηλή προστασία της ς των εργαζομένων, αλλά και να διασφαλίσουν την ασφαλή μετάβαση των εργαζομένων στις επιχειρήσεις αυτές.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση