Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Αλ. Μεϊκόπουλος: «Έχει αναρωτηθεί η κυβέρνηση πώς βγάζουν το μήνα οι εργαζόμενοι στον τουρισμό–επισιτισμό;»
Αλ. Μεϊκόπουλος: «Έχει αναρωτηθεί η κυβέρνηση πώς βγάζουν το μήνα οι εργαζόμενοι στον τουρισμό–επισιτισμό;»

Αλ. Μεϊκόπουλος: «Έχει αναρωτηθεί η κυβέρνηση πώς βγάζουν το μήνα οι εργαζόμενοι στον τουρισμό–επισιτισμό;»

 

 

Ερώτηση προς τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κατέθεσαν του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με πρωτοβουλία του αν. τομεάρχη  Ανάπτυξης & Επενδύσεων της Κ.Ο. Χάρη Μαμουλάκη, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα στήριξης των εργαζομένων του τουρισμού και του επισιτισμού που έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, πολλοί εξ αυτών είτε έμειναν άνεργοι, είτε τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής εργασίας, είτε βρίσκονται σε αβέβαιο εργασιακό καθεστώς καθώς οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονταν κήρυξαν πτώχευση.

Το επίδομα επιβίωσης των 534 € σε πολλές περιπτώσεις δεν τους έχει καταβληθεί από τον Νοέμβριο του 2020 και ως προς το και το δώρο Χριστουγέννων, που επίσης δεν έχουν λάβει, ο ΟΑΕΔ παραδέχεται ότι ο χρόνος εξέτασης ανά αίτηση φθάνει στους τρείς μήνες.

Τέλος, υπάρχουν και οι περιπτώσεις εργαζομένων που παρά τις σύμβασής τους, καθώς οι επιχειρήσεις που τους απασχολούσαν τέθηκαν σε καθεστώς πτώχευσης εξακολουθούν να εμφανίζονται ως εργαζόμενοι με αποτέλεσμα να μη μπορούν να λάβουν ούτε το αλλά ούτε και το ειδικό επίδομα.

Υπογραμμίζεται, επιπλέον, και το θέμα της αύξησης του αριθμού των συμμετεχόντων  στα Τμήματα Μετεκπαίδευσης που υλοποιούνται από το Υπουργείου Τουρισμού δεδομένης της δυνατότητας της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που θα ανακούφιζε οικονομικά και ψυχολογικά τους εργαζομένους στον τομέα του τουρισμού και θα συνέβαλε στην κατάρτισή τους.

 

«Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και στον επισιτισμό που βρίσκονται σε μακρά περίοδο ανεργίας εξακολουθούν να είναι αόρατοι. Αλήθεια, έχει αναρωτηθεί η πώς βγάζουν το μήνα και πώς επιβιώνουν αυτοί οι άνθρωποι;» ανέφερε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

"Αλιεύοντας" την είδηση