Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Αλ. Μεϊκόπουλος: «Έχει αναρωτηθεί η κυβέρνηση πώς βγάζουν το μήνα οι εργαζόμενοι στον τουρισμό–επισιτισμό;»
Αλ. Μεϊκόπουλος: «Έχει αναρωτηθεί η κυβέρνηση πώς βγάζουν το μήνα οι εργαζόμενοι στον τουρισμό–επισιτισμό;»

Αλ. Μεϊκόπουλος: «Έχει αναρωτηθεί η κυβέρνηση πώς βγάζουν το μήνα οι εργαζόμενοι στον τουρισμό–επισιτισμό;»

 

 

Ερώτηση προς τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κατέθεσαν του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία του αν. τομεάρχη  Ανάπτυξης & Επενδύσεων της Κ.Ο. Χάρη Μαμουλάκη, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα στήριξης των εργαζομένων του τουρισμού και του επισιτισμού που έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, πολλοί εξ αυτών είτε έμειναν , είτε τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής εργασίας, είτε βρίσκονται σε αβέβαιο εργασιακό καθεστώς καθώς οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονταν κήρυξαν .

Το επίδομα επιβίωσης των 534 € σε πολλές περιπτώσεις δεν τους έχει καταβληθεί από τον Νοέμβριο του 2020 και ως προς το επίδομα ανεργίας και το δώρο Χριστουγέννων, που επίσης δεν έχουν λάβει, ο παραδέχεται ότι ο χρόνος εξέτασης ανά αίτηση φθάνει στους τρείς μήνες.

Τέλος, υπάρχουν και οι περιπτώσεις εργαζομένων που παρά τις καταγγελίες σύμβασής τους, καθώς οι επιχειρήσεις που τους απασχολούσαν τέθηκαν σε καθεστώς πτώχευσης εξακολουθούν να εμφανίζονται ως εργαζόμενοι με να μη μπορούν να λάβουν ούτε το επίδομα ανεργίας αλλά ούτε και το ειδικό επίδομα.

Υπογραμμίζεται, επιπλέον, και το θέμα της αύξησης του αριθμού των συμμετεχόντων  στα Τμήματα Μετεκπαίδευσης που υλοποιούνται από το Υπουργείου Τουρισμού δεδομένης της δυνατότητας της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που θα ανακούφιζε οικονομικά και ψυχολογικά τους εργαζομένους στον τομέα του τουρισμού και θα συνέβαλε στην κατάρτισή τους.

 

«Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και στον επισιτισμό που βρίσκονται σε μακρά περίοδο ανεργίας εξακολουθούν να είναι αόρατοι. Αλήθεια, έχει αναρωτηθεί η κυβέρνηση πώς βγάζουν το μήνα και πώς επιβιώνουν αυτοί οι άνθρωποι;» ανέφερε ο .

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προχωρούν οι εργασίες κατασκευής νέας γέφυρας στο Πουρί Αγιοκάμπου #ΠουρίΑγιοκάμπου - https://t.co/zIjyQxxXuI -

  • Επίσκεψη Κ.Παπανάτσιου στο παράρτημα των Γενικών Αρχείων του Κράτους Μαγνησίας #ΓΑΚΜαγνησίας - https://t.co/UKi6xxOalD -

  • Συνεχίζεται η εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών #ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ - https://t.co/su51ZWYtiS -

"Αλιεύοντας" την είδηση