Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Άκαρπη η τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας για τις τέσσερις απολύσεις στην ΙΜΑΣ Α.Ε.
Άκαρπη η τριμερής συνάντηση  στο υπουργείο Εργασίας για τις τέσσερις απολύσεις στην ΙΜΑΣ Α.Ε.

Άκαρπη η τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας για τις τέσσερις απολύσεις στην ΙΜΑΣ Α.Ε.

Άκαρπη απέβη η σημερινή τριμερής συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Εργασίας για τις τέσσερις στην Ι Α.Ε., καθώς η εταιρία επιμένει στις και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να οριστεί διαιτησία για να ξεκινήσει η διαβούλευση μεταξύ της εταιρίας και του Σωματείου.

Η συνάντηση έγινε παρουσία του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, του του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη, των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλου, Κατερίνας Παπανάτσιου και Μ. Μπαλλή, της Χρ. Μπουκώρου και του Κ. Στεργίου, ενώ παραβρέθηκαν ο γραμματέας τρου Εργατικού Κέντρου Δημ. Βασιλείου και μέλη της Διοίκησης.

Την Ι εκπροσώπησαν διευθύνων σύμβουλος Σάββας Παπουτσόγλου και ο διευθυντής προσωπικού Γ. Κουτσοκώστας, ενώ σύσσωμη ήταν η Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων, με επικεφαλής τον πρόεδρο Νίκο Μπουρούς.

Οι εργαζόμενοι, όσο και οι βουλευτές και το πρότειναν η εταιρία να ανακαλέσει τις τέσσερις απολύσεις και να ξεκινήσει συζήτηση από μηδενική βάση, για να οδηγηθεί σε ένα σχέδιο βιωσιμότητας, που δεν θα είναι θύματα οι εργαζόμενοι, όταν υπάρχει μείωση παραγγελιών.

Οι εκπρόσωποι της εργαδοσίας, μετά τις που έγιναν με τη Γερμανία, απέρριψε το αίτημα να επαναπροσλάβει τους τέσσερις εργαζόμενους που απολύθηκαν, οπότε μοιραία θα οριστεί διαιτησία, για τη διαβούλευση που θα γίνει μεταξύ εταιρίας και Σωματείου Εργαζομένων στην ΙΜΑΣ.

Μέχρι να οριστεί η διαιτησία, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται να γίνει ίσως την Πέμπτη από τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας και να ξεκινήσει η διαβούλευση, οι εργαζόμενοι στην ΙΜΑΣ θα αναστείλουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν από τις 26 Ιανουαρίου, όταν γνωστοποιήθηκε ότι η εταιρία απέλυσε τέσσερις εργαζόμενους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση