Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Αιτήσεις εργαζομένων που είναι σε αναστολή εργασίας
Αιτήσεις εργαζομένων που είναι σε αναστολή εργασίας

Αιτήσεις εργαζομένων που είναι σε αναστολή εργασίας

Από τις 15 Μαρτίου και μέχρι νεοτέρας, όλα τα λογιστικά γραφεία έχουν σταματήσει να δέχονται πελάτες στα γραφεία τους, για οποιαδήποτε . Οι συναλλαγές γίνονται μέσω τηλεφωνικής ς, ή email..

Οι που απασχολούνται σε επιχειρήσεις οι οποίες μπήκαν σε αναστολή εργασιών με εντολή Δημόσιας αρχής, σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, υποβάλλουν αίτηση για να τους χορηγηθεί η των 800,00€ τις επόμενες ημέρες.

Στην πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr, οι εισέρχονται με τους προσωπικούς κωδικούς taxis, ακολουθώντας βήμα – βήμα τη διαδικασία που καθορίζεται.

Η δυνατότητα υποβολής ξεκίνησε χθες για όσους έχουν ΑΦΜ που λήγει σε -1, σήμερα υποβάλλουν όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε -2, αύριο οι έχοντες ΑΦΜ που λήγει σε -3 κ.λπ.., αντιστοιχιζόμενη η κάθε μέρα σε ένα ψηφίο με καταληκτική την 10η Απριλίου.

Επειδή δεν υπάρχει καμία σχετική διευκρίνιση από το Υπουργείο, οι λογιστές διευκρινίζουν  ορισμένα πράγματα, χωρίς να θέλουν να υποκαταστήσουν κανέναν:

  • Για να ολοκληρωθεί η υπεύθυνη δήλωση για τους εργαζομένους, απαιτούνται τα κάτωθι στοιχεία:

  1. Αριθμός κινητού τηλεφώνου.

  2. E-mail

  3. ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού.

  4. Ονοματεπώνυμο & ΑΦΜ ιδιοκτήτη και διεύθυνση ς, (σε περίπτωση που υπάρχει μίσθωση κύριας ς).

Όποιος θελήσει να υποβληθεί η υπεύθυνη δήλωση από το λογιστή του, θα πρέπει να φροντίσει άμεσα τα εξής:

  1. Να ενημερώσει το λογιστή του, γνωστοποιώντας του τα στοιχεία που απαιτούνται με email, μήνυμα , viber, με οποιονδήποτε πρόσφορο μέσο, αρκεί αυτή η εντολή να αποδεικνύεται ότι δόθηκε από τον εργαζόμενο. [σ.σ. η τηλεφωνική εντολή δεν αποδεικνύεται διότι η μαγνητοφώνηση είναι ].

  2. Μπορεί να γίνει και μέσω εξουσιοδότησης από τη διεύθυνση www.gov.gr.

  3. Να έχουν κωδικούς taxis. Σε περίπτωση που εργαζόμενος για κάποιο (απίθανο) λόγο δεν έχει, θα λάβει κλειδάριθμο από τη Δ.Ο.Υ. και μετά θα απευθυνθεί στο λογιστή του.

 Χωρίς κωδικούς taxis, αίτηση δεν μπορεί να υποβληθεί. Για να πάρετε κλειδάριθμο θα πρέπει να απευθυνθείτε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. κατόπιν επικοινωνίας.

Οι κωδικοί taxis, είναι αυστηρά προσωπικοί.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση