Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Αγωνιστικό κάλεσμα από το ΕΚΒ για την Εργατική Πρωτομαγιά
Αγωνιστικό κάλεσμα από το ΕΚΒ για την Εργατική Πρωτομαγιά

Αγωνιστικό κάλεσμα από το ΕΚΒ για την Εργατική Πρωτομαγιά

Αγωνιστικό κάλεσμ πευθύνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου στα συνδικάτα και στους εργαζόμενους και τους καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 1ης Μάη και στην απεργιακή συγκέντρωση, που θα γίνει στις 10 π.μ., στην Πλατεία Ελευθερίας, από όπου θα ξεκινήσει πορεία και κατάθεση στεφανιών στον χώρο θυσίας στον Βόλο (Δημητριάδος – Αγ. ικολάου).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «Ο φετινός ταξικός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς έχει διπλό αγωνιστικό χαρακτήρα: Ενάντια στην δίχως τέλος μνημονιακή σύνθλιψη των εργαζομένων και ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των μεγάλων δυνάμεων, που εμπλέκουν επικίνδυνα και τη χώρα μας».

Επίσης τονίζεται ότι η 1η Μάη πρέπει να στείλει αποφασιστικό μήνυμα στην υποταγμένη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΕΛ, στους βιομήχανους και στους , ότι η ανοχή των εργαζόμενων και της Ελληνικής Κοινωνίας τελείωσε και ότι η υπεράσπιση της εργασίας περνάει μέσα από την υπεράσπιση της ειρήνης, ενώ αιματοβαμμένη οι εργαζόμενοι δεν θέλουν και θ' αγωνισθούν για να την αποτρέψουν.

Το δδικεί:

-Άμεσα μέτρα θωράκισης της εργασίας.

-Μόνιμη και σταθερή εργασία (7ωρο-πενθήμερο-35ωρο).

-Κατάργηση όλων των διατάξεων που ενισχύουν την ευελιξία στην εργασία

– Άμεση επαναφορά του πλαισίου προστασίας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

-Αποκατάσταση του κατώτατου μισθού, έτσι όπως προεκλογικά μας υπόσχονταν.

-Άμεση αναπλήρωση των απωλειών των εργαζόμενων και αποκατάσταση των Κοινωνικών Παροχών.

-Καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, με οικοδόμηση ενιαίου συστήματος που να περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας.

-Επαναφορά του προηγούμενου Ασφαλιστικού Φορέα, χωρίς την ασφαλιστική μας «συστέγαση» με τους εργοδότες, όπως συμβαίνει τώρα στον ΕΦΚΑ.

-Πολιτικές για την προστασία των ανέργων.
-Δίκαιο φορολογικό σύστημα, με μείωση των δυσβάσταχτων φόρων για τους εργαζόμενους – συνταξιούχους – ανέργους.

-Ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων και όχι του Κεφαλαίου.

-ΟΧΙ στην διάλυση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας και της Παιδείας.
Σε τοπικό επίπεδο αξιώνει:

• Να μπει τέλος στην εργοδοτική ασυδοσία, που εκδηλώνεται με πολλαπλά, κάθε φορά, χτυπήματα, όπως: τα λουκέτα στα εργοστάσια, τις απολύσεις, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την μετατροπή της πλήρους και εξαρτημένης εργασίας σε μερική απασχόληση και σε …a la cart εργασία.
• Να αξιοποιηθούν τα πολύτιμα αναπτυξιακά συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού και να υπάρξουν αντίστοιχες πολιτικές, που θα φέρουν πραγματική στον τόπο μας και νέες θέσεις δουλειάς.

"Αλιεύοντας" την είδηση