Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Αγωνιώδης μάχη επιβίωσης της ΔΕΗ
Αγωνιώδης μάχη επιβίωσης της ΔΕΗ

Αγωνιώδης μάχη επιβίωσης της ΔΕΗ

ΧΡΥΣΑ ΛΙΑΓΓΟΥ

Περί τα 300 εκατ. ευρώ αναζητεί εναγωνίως η ΔΕΗ προκειμένου να αποφύγει την ενεργοποίηση ρητρών που περιλαμβάνονται στις δανειακές συμβάσεις της και μπορεί να καταστήσουν άμεσα απαιτητά τα σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Κ».

Η οικονομική διευθύντρια ενημέρωσε τη διοίκηση και τους γενικούς διευθυντές για τα προτα που δημιουργούνται για την επιχείρηση από τα πολύ κακά του πρώτου τριμήνου του έτους και, σύμφωνα με πληροφορίες, έθεσε θέμα δυνατότητας της ΔΕΗ να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς προμηθευτές, εργολάβους και φορείς της ς μετά τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πρώτο τρίμηνο έκλεισε με καθαρές ζημίες 254 εκατ. ευρώ και αρνητικό λειτουργικό αποτέλεσμα 80 εκατ. Την ύστατη , η κυβέρνηση και η διοίκηση αναζητούν τρόπους να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Μία λύση θα είναι να παραιτηθεί ο ΗΕ από τη δση τόκων υπερημερίας 109 εκατ. ευρώ. Μία άλλη λύση, να εγκριθεί με απόφαση του υπουργού Οικονομικών η καταβολή 200-300 εκατ. για υπηρεσίες κοινής ωφέλειας () του 2011. Για το ποσό αυτό επρόκειτο να κατατεθεί στη Βουλή, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση