Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Αγωνιώδης μάχη επιβίωσης της ΔΕΗ
Αγωνιώδης μάχη επιβίωσης της ΔΕΗ

Αγωνιώδης μάχη επιβίωσης της ΔΕΗ

ΧΡΥΣΑ ΛΙΑΓΓΟΥ

Περί τα 300 εκατ. αναζητεί εναγωνίως η ΔΕΗ προκειμένου να αποφύγει την ενεργοποίηση ρητρών που περιλαμβάνονται στις δανειακές συμβάσεις της και μπορεί να καταστήσουν άμεσα απαιτητά τα σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Κ».

Η οικονομική διευθύντρια ενημέρωσε τη διοίκηση και τους γενικούς διευθυντές για τα προτα που δημιουργούνται για την επιχείρηση από τα πολύ κακά του πρώτου τριμήνου του έτους και, σύμφωνα με πληροφορίες, έθεσε θέμα δυνατότητας της ΔΕΗ να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς προμηθευτές, εργολάβους και φορείς της αγοράς μετά τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πρώτο τρίμηνο έκλεισε με καθαρές ζημίες 254 εκατ. και αρνητικό λειτουργικό αποτέλεσμα 80 εκατ. Την ύστατη ώρα, η κυβέρνηση και η διοίκηση αναζητούν τρόπους να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Μία λύση θα είναι να παραιτηθεί ο ΗΕ από τη τόκων υπερημερίας 109 εκατ. ευρώ. Μία άλλη λύση, να εγκριθεί με του υπουργού Οικονομικών η καταβολή 200-300 εκατ. για υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (ΥΚΩ) του 2011. Για το αυτό επρόκειτο να κατατεθεί στη Βουλή, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση