Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Αγωγή κατά της ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ από διεθύνοντα σύμβουλο λαρισαϊκής εφημερίδας

Αγωγή κατά της ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ από διεθύνοντα σύμβουλο λαρισαϊκής εφημερίδας

Με μια πρωτοφανή ενέργειά του, ο διευθύνων σύμβουλος της εφημερίδας «Ελευθερία» της ς κατέθεσε σε βάρος του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών ς, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, ζητώντας να του καταβάλλει για ηθική αποζημίωση ύψους 30.000 ευρώ μετά από ανακοίνωση, πριν από έξι μήνες περίπου που στηλίτευε εργασιακές ανακατατάξεις στη μέχχι πρότινος ναυαρχίδα του τοπικού τύπου.

Τα μέλη του Δ.Σ της Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Στ.Ε.Ε «καλωσορίζουν» την που κατέθεσε σε βάρος τους ο κ. Γ. Μιχαλόπουλος, ως ένα δείγμα πρωτοποριακής διαχείρισης σχέσεων εργοδοσίας – εργαζομένων στην ευρύτερη περιοχή ς, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ένωσης, που τα μέλη του Δ.Σ αντιμετωπίζουν αγωγή για την αυτονόητη συνδικαλιστική τους δράση και είναι πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού Τύπου που η μιας εφημερίδας στρέφεται σε βάρος Ένωσης Συντακτών. Υπό αυτή την έννοια ο κ. Μιχαλόπουλος, θα μείνει στην ιστορία!

Είναι προφανές, ότι με τις ενέργειές του ο διευθύνων σύμβουλος της «Ελευθερίας» προσπαθεί να εκφοβίσει τα μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας και έτσι να εξασφαλίσει τη «σιωπή» τους στην προσπάθεια που καταβάλλει με σκοπό την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων προς το δυσμενέστερο, για τους εργαζόμενους της εφημερίδας (απολύσεις, διαθεσιμότητες, υπογραφή ατομικών συμβάσεων ς, κλπ). Τον πληροφορούμε ότι δεν θα κάνουμε πίσω.

Η Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Στ.Ε. μετρά ήδη μια μακρόχρονη ιστορία αγώνων και η σημερινή της δεν σκοπεύει να την ακυρώσει υπό το βάρος μιας δικαστικής εμπλοκής. Κατά συνέπεια θα «μετρηθούμε» στα δικαστήρια, για το βάρος του καθενός μας απέναντι στην ιστορία.

Καλούμε την ΠΣΥ, τις Ενώσεις Συντακτών της χώρας, τους συνδικαλιστικούς φορείς στο χώρο του Τύπου και όχι μόνο, να καταδικάσουν ανοιχτά το προαναφερθέν πρωτοφανές γεγονός, που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για να τοποθετηθεί ταφόπλακα στο συνδικαλιστικό κίνημα, σε μια περίοδο που η επιδίωξη αυτή συζητιέται και επιδιώκεται όλο και πιο έντονα, με τις επιταγές των δανειστών της χώρας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση