Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Aπεργία των ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ κατά της λιτότητας
Aπεργία των ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ κατά της λιτότητας

Aπεργία των ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ κατά της λιτότητας

Στο Βόλο βρέθηκε σήμερα το απόγευμα το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Μπράτης και μίλησε στους εκπροσώπους Σωματείων της ΑΔΕΔΥ , στο πλαίσιο προετοιμασίας για την επιτυχία της 24ωρης που εξήγγειλαν για την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου ΑΔΕΔΥ και ΓΣ.

 

Πέρα από την στις 14 Δεκεμβρίου ΑΔΕΔΥ και ΓΣ συμφώνησαν μέχρι τον Φεβρουάριο να οργανωθεί πολύ καλά και με μικρο, εμπόρους, επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς, μια μεγάλη απεργία που θα συμμετέχουν όλοι και θα πουν φτάνει πια σ' αυτή την κατρακύλα, τη λιτότητα  και την ανεργία, να είναι αυτό μια μεγάλη απάντηση του εργατικού κινήματος απέναντι στα μέτρα που και η σημερινή κυβέρνηση, παρά τα όσα υποσχέθηκε προεκλογικά, εφαρμόζει.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα ο κ. Μπράτης  επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης για την πολιτική της λιτότητας και της υπερφορολόγησης, αλλά και για το νομοσχέδιο που ετοιμάζει σχετικά με τον περιορισμό του δικαιώματος των εργαζομένων στην απεργία, εκτιμώντας ότι δεν θα επιτρέψουν οι εργαζόμενοι κάτι τέτοιο που γίνεται στο πλαίσιο συμφωνίας με την τρόικα.

Ο Δημ. Μπράτης αναφέρθηκε στα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ που είναι κοινά στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και έχουν να κάνουν με το πολύ μεγάλο ζήτημα της ανεργίας και ιδιαίτερα της ανεργίας των νέων και τα ζητήματα της κοινωνικής ασφάλισης και περίθαλψης, καθώς με το νόμο Κατρούγκαλου αναμένεται νέο πλήγμα στις αποδοχές των νυν εργαζομένων που θα βγουν στη σύνταξη των παλιών συνταξιούχων, που αφορά 3 εκ. συνταξιούχους, οι συντάξεις των οποίων θα μειωθούν μέχρι και 35%.

Η ΑΔΕΔΥ θέτει το ζήτημα των προσλήψεων στον δημόσιο τομέα, που από το 2010 και μετά έγινε η μεγαλύτερη αφαίμαξη στην ιστορία του Δημοσίου, με 400.000 συνταξιοδοτήσεις και με αποτέλεσμα καίριοι τομείς όπως η υγεία, η Παιδεία, η κοινωνική ασφάλιση, τα Ασφαλιστικά ταμεία να υπολειτουργούν και το Εθνικό Σύστημα Υγείας να κινδυνεύει να καταρρεύσει.

Μαζί με όλα αυτά έρχονται τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που εξήγγειλε με την τρίτη και προσπαθεί να περάσει τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας.

«Αυτό που προσπάθησε να περάσει η κα. Αχτσιόγλου νύχτα από τη Βουλή και σε άσχετο νομοσχέδιο, για να μην το καταλάβει κανείς, δεν θα μπορέσει σε καμία περίπτωση να περάσει τέτοια από τη Βουλή. Το δικαίωμα στην απεργία είναι δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες, θυσίες και αίμα και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να το περιορίσει με βάση τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση με την τρόικα», τόνισε το μέλος της Ε.Γ. της ΑΔΕΔΥ.

Η σημερινή κυβέρνηση που θέλει να αυτοαποκαλείται Αριστερή, έχει περάσει δύο τέτοιες διατάξεις. Η μια αφορούσε στο Δημόσιο και την με τη διάταξη της κ. Γεροβασίλη πως όποιος συμμετέχει στην απεργία – αποχή της ΑΔΕΔΥ δεν θα μπορεί να πάρει μέρος στις κρίσεις προϊσταμένων που θα γίνουν στο επόμενο διάστημα και ήδη έγινε προσφυγή στο ΣτΕ  και η δεύτερη είναι αυτή που προσπαθεί να περάσει η κ. Αχτσιόγλου για τον περιορισμό του δικαιώματος των εργαζομένων στην απεργία στα πρωτοβάθμια σωματεία, επισήμανε ο κ. Μπράτης.

Όπως είπε, ο αγώνας είναι κοινός, έχει να κάνει με το που οδηγείται η χώρα και οι εργαζόμενοι τελικά, με το ότι 7 χρόνια τώρα δεν υπάρχει κανένα φως, ε την πρωτοφανή φορο και φοροεπιδρομή της κυβέρνησης. Ήδη από 1-1-2020, που πιθανόν να έρθει από 1-1-2019, μειώνεται το αφορολόγητο και από 9.500 Ευρώ πέφτει στα 5.681 Ευρώ, με συνέπεια εργαζόμενοι και συνταξιούχοι να χάνουν έναν επιπλέον μισθό, τη στιγμή που πήρε ήδη μέτρα 17 δις Ευρώ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση