Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / 800 ευρώ και σε νέες επιχειρήσεις που άνοιξαν το 2018 και δεν είχαν έσοδα
800 ευρώ και σε νέες επιχειρήσεις που άνοιξαν το 2018 και δεν είχαν έσοδα

800 ευρώ και σε νέες επιχειρήσεις που άνοιξαν το 2018 και δεν είχαν έσοδα

Τη δυνατότητα να λάβουν το επίδομα των έχουν και οι που δήλωσαν μηδενικά έσοδα κατά το . Αν και η αρχική απόφαση εξαιρούσε τις ανωτέρω , η ενέταξε τελικά και τις εταιρείες με μηδενικά έσοδα οι οποίες πλήττονται από την πανδημία.

Το θέμα ήρθε στο προσκήνιο ύστερα από επιστολή προς την «Κ», η οποία εστιάζει στις νεοσύστατες που επιχειρούν να επενδύσουν στην ελληνική

Συγκεκριμένα, στην επιστολή που δημοσιεύθηκε στην «Κ» αναφέρεται ότι ορθώς ο νομοθέτης προσπαθεί να αποκλείσει επιχειρήσεις που είναι πιθανώς ανενεργές ή ίσως οχήματα φορολογικής εξοικονόμησης και απαιτεί να υπάρχουν κέρδη στο παρελθόν που χάθηκαν, ώστε να δώσει την .

Όμως, θα έπρεπε από το μέτρο να μην εξαιρούνται νεοσύστατες επιχειρήσεις που δεν έχουν έσοδα, διότι απλά βρίσκονται στην πλέον ευάλωτη περίοδο της επένδυσής τους σε κεφαλαιουχικό εξοπλισμό. Με τον τρόπο αυτό, όπως τονίζεται, η τιμωρεί τις πλέον ευάλωτες και ελπιδοφόρες επιχειρήσεις που είναι οι λεγόμενες startups και απλώς είχαν την ατυχία να επενδύσουν λίγο πριν από την , δηλαδή κατά το τέλος του και ολόκληρο το 2019.

Μετά την επιστολή η κυβέρνηση προχώρησε στην αλλαγή της υπουργικής απόφασης, προσθέτοντας μία ακόμη παράγραφο, στην οποία επισημαίνεται ότι δυνατότητα ένταξης στο επίδομα μέσω της ιστοσελίδας της ΑΑΔΕ myBusinessSupport έχουν και οι εταιρείες με έναρξη εργασιών μετά την 1-10-2018 και οι οποίες δεν απαιτείται τα ακαθάριστα έσοδά τους να είναι μεγαλύτερα του μηδενός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξέλιξη αυτή οδήγησε στην πολλών μικρών επιχειρήσεων που άρχισαν τη λειτουργία τους μέσα στο 2018 αλλά δεν είχαν έσοδα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 35χρονης και βρέφους από τις Β. Σποράδες στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/ZLwth33Q3M -

  • Πτυχιακές και Διπλωματικές εξετάσεις στην Σχολή Βυζ. Μουσικής της Μητροπόλεως Δημητριάδος - https://t.co/GGuqGUaGqK… -

  • Εγκαινιάστηκε το Πολιτιστικό Κέντρο Καλών Νερών #ΠολιτιστικόΚέντροΚαλώνΝερών - https://t.co/QFzt00Tzjb -

"Αλιεύοντας" την είδηση