Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / 800 ευρώ και σε νέες επιχειρήσεις που άνοιξαν το 2018 και δεν είχαν έσοδα
800 ευρώ και σε νέες επιχειρήσεις που άνοιξαν το 2018 και δεν είχαν έσοδα

800 ευρώ και σε νέες επιχειρήσεις που άνοιξαν το 2018 και δεν είχαν έσοδα

Τη δυνατότητα να λάβουν το επίδομα των 800 έχουν και οι επιχειρήσεις που δήλωσαν μηδενικά κατά το . Αν και η αρχική εξαιρούσε τις ανωτέρω επιχειρήσεις, η κυβέρνηση ενέταξε τελικά και τις εταιρείες με μηδενικά οι οποίες πλήττονται από την πανδημία.

Το θέμα ήρθε στο προσκήνιο ύστερα από προς την «Κ», η οποία εστιάζει στις νεοσύστατες επιχειρήσεις που επιχειρούν να επενδύσουν στην

Συγκεκριμένα, στην που δημοσιεύθηκε στην «Κ» αναφέρεται ότι ορθώς ο νομοθέτης προσπαθεί να αποκλείσει επιχειρήσεις που είναι πιθανώς ανενεργές ή ίσως φορολογικής εξοικονόμησης και απαιτεί να υπάρχουν κέρδη στο παρελθόν που χάθηκαν, ώστε να δώσει την επιδότηση.

Όμως, θα έπρεπε από το μέτρο να μην εξαιρούνται νεοσύστατες επιχειρήσεις που δεν έχουν , διότι απλά βρίσκονται στην πλέον ευάλωτη περίοδο της επένδυσής τους σε κεφαλαιουχικό εξοπλισμό. Με τον τρόπο αυτό, όπως τονίζεται, η κυβέρνηση τιμωρεί τις πλέον ευάλωτες και ελπιδοφόρες επιχειρήσεις που είναι οι λεγόμενες και απλώς είχαν την ατυχία να επενδύσουν λίγο πριν από την , δηλαδή κατά το τέλος του και ολόκληρο το 2019.

Μετά την επιστολή η κυβέρνηση προχώρησε στην αλλαγή της υπουργικής απόφασης, προσθέτοντας μία ακόμη παράγραφο, στην οποία επισημαίνεται ότι δυνατότητα ένταξης στο επίδομα μέσω της ιστοσελίδας της ΑΑΔΕ myBusinessSupport έχουν και οι εταιρείες με έναρξη εργασιών μετά την 1-10-2018 και οι οποίες δεν απαιτείται τα ακαθάριστα έσοδά τους να είναι μεγαλύτερα του μηδενός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξέλιξη αυτή οδήγησε στην επιδότηση πολλών μικρών επιχειρήσεων που άρχισαν τη λειτουργία τους μέσα στο 2018 αλλά δεν είχαν έσοδα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ομιλία Χρ. Τριαντόπουλου στην ημερίδα της #ΟΕΒΕΜ #ΟΕΒΕΜ - https://t.co/rkTuvWR4zT -

  • Χρ. Τριαντόπουλος:Το πλωτό ασθενοφόρο στις Βόρειες Σποράδες-Το είπαμε, το κάναμε - https://t.co/j2bQ4liE6K… -

  • Νέο Δ.Σ. στον Ελληνορωσικό Πολιτιστικό Σύλλογο Φιλίας και Συνεργασίας Μαγνησίας - https://t.co/ekYfMZBinF… -

"Αλιεύοντας" την είδηση