Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » 5+1 σημάδια ότι είναι ώρα να παραιτηθείτε από τη δουλειά σας
5+1 σημάδια ότι είναι ώρα να παραιτηθείτε από τη δουλειά σας

5+1 σημάδια ότι είναι ώρα να παραιτηθείτε από τη δουλειά σας

Η πανδημία οδήγησε πολλούς να επανεξετάσουν το τι θέλουν από τη ζωή τους, με αποτέλεσμα εκατομμύρια άνθρωποι να παραιτηθούν από τις δουλειές τους σε αυτό που ονομάστηκε «Great Resignation», ή η «Μεγάλη Παραίτηση».

Η έναρξη μιας νέας χρονιάς είναι πάντα μία όπου οι περισσότεροι θέτουν στόχους και παίρνουν αποφάσεις για τη ζωή τους. Το Quartz συγκέντρωσε τους πέντε λόγους για τους οποίους κάποιος θα πρέπει να σκεφτεί να παραιτηθεί από τη δουλειά του.

1. Δεν μαθαίνετε πια, ενώ θα θέλατε

Εάν δεν βλέπετε πουθενά την επόμενη ευκαιρία ανάπτυξής σας, ίσως αυτή να βρίσκεται σε κάποια άλλη θέση ς.

Πριν να παραιτηθείτε: Μιλήστε με τον προϊστάμενό σας για τις ευκαιρίες ς που βλέπει για εσάς.

2. Μαθαίνετε τρόπους για να επιβιώσετε αντί για νέες

Κάθε επιχείρηση έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και οι μαθαίνουν τρόπους να τις παρακάμπτουν. Εάν τελικά επενδύετε περισσότερο χρόνο σε αυτά τα «κόλπα» αντί στις πραγματικές δεξιότητές σας, τότε ίσως είναι να πάτε παρακάτω.

Πριν να παραιτηθείτε: Μιλήστε σε κάποιον  που εμπιστεύεστε και ο οποίος θα μπορέσει να σας κάνει τις σωστές ερωτήσεις, ώστε να καταλάβετε εάν τυχόν αντιδράτε υπερβολικά.

3. Δεν θα συμβουλεύατε κάποιον να πιάσει δουλειά στην επιχείρηση

Μήπως δεν θα λέγατε στους φίλους σας ότι η επιχείρηση για την οποία δουλεύετε ψάχνει άτομα να προσλάβει; Ίσως εάν πιστεύετε ότι αξίζουν κάτι καλύτερο, το ίδιο να ισχύει και για εσάς.

Πριν να παραιτηθείτε: Σκεφτείτε εάν φταίει η επιχείρηση ή εσείς. Η εργασιακή εξάντληση (burnout) μπορεί να μας κάνει να μην εκτιμούμε πράγματα που διαφορετικά θα μας ευχαριστούσαν. Κάντε ένα πραγματικό διάλειμμα για να δείτε πώς νιώθετε μετά από αυτό.

4. Η δουλειά σας επηρεάζει την αυτοπεποίθησή σας

Κάποια πράγματα στις δουλειές είναι ενοχλητικά, αλλά εύκολα να τα ξεπεράσει κανείς. Όμως εάν κάτι «ροκανίζει» την αυτοπεποίθησή σας, πρέπει να του δώσετε μεγαλύτερη σημασία.  Ο γενικός κανόνας είναι ότι όσο περνάει ο , θα πρέπει να νιώθετε περισσότερο ικανός, όχι λιγότερο.

Πριν να παραιτηθείτε: Βρείτε χρόνο για να εξετάσετε διεξοδικά και όσο πιο ψυχρά γίνεται τι είναι αυτό που πλήττει την αυτοπεποίθησή σας. Εάν έχετε καλή σχέση με τον προϊστάμενό σας, προσπαθήστε να ζητήσετε αυτό που θέλετε.

5. Η δουλειά σας επηρεάζει σωματικά

Εάν το στρες επηρεάζει τους καρδιακούς ρυθμούς και τη φυσική σας, πρέπει κάτι να κάνετε.

Πριν να παραιτηθείτε: Προσπαθήστε να θέσετε όρια και να χτίσετε υγιείς συνήθειες. Εάν, για παράδειγμα, τραβήξετε τη γραμμή σε κάποια (π.χ. 7 το απόγευμα) και δηλώσετε ότι δεν δουλεύετε μετά από αυτό το όριο, θα τηρηθεί;

+1 : Εάν διαβάζετε αυτό το άρθρο

Εάν πατήσατε πάνω σε αυτό το άρθρο ίσως αυτό να λέει κάτι για το τι θέλετε στη ζωή και την καριέρα σας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση