Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Εικοσιτετράωρη απεργία του ΠΑΜΕ Μαγνησίας
Εικοσιτετράωρη απεργία του ΠΑΜΕ Μαγνησίας

Εικοσιτετράωρη απεργία του ΠΑΜΕ Μαγνησίας

Εικοσιτετράωρη απεργία και στην Πλατεία Πανεπιστημίου πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ Μαγνησίας   την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου , στις 6.00 το απόγευμα.

Σε Τύπου που δόθηκε σήμερα, στελέχη του ΠΑΜΕ ζήτησαν κάθε εργοστάσιο, τόπος δουλειάς και κάθε γειτονιά να γίνουν πυρήνες δράσης και αντίστασης, ώστε όχι μόνο να μην περάσουν οι νέες ανατροπές, αλλά με την πάλη τους να καταργηθούν και οι προηγούμενες.

Ο ς του ΚΚΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» Κώστας Στεργίου, τόνισε ότι με την πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης, εκτός των αντιλαϊκών μέτρων, σχεδιάζει το χτύπημα της απεργίας, για φίμωση κάθε φωνής που αγανακτεί, αμφισβητεί και αγωνίζεται, ενώ ποινικοποιείται η δράση όσων αντιστέκονται απέναντι στους αι προσπαθούν να εμποδίσουν αυτή την αδικία και ο αγώνας για την της πρώτης κατοικίας θεωρείται κακούργημα.

Ο ίδιος κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση επιλέγει να χτυπήσει την εργατική τάξη στο πρωτοβάθμιο επίπεδο οργάνωσης, μέσα στην επιχείρηση, όπου εκφράζονται πιο έντονα η εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία, οι και οι πιέσεις, όπου γεννιέται η εκμετάλλευση και το χώρο που αποτελεί πηγή κερδοφορίας.

Ο Κώστας Στεργίου κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να ενισχύσουν τον αγώνα με δράση και πρωτοβουλίες στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς και να ενισχύσουν τις μαζικές διαδικασίες, τις Γενικές Συνελεύσεις, τις συσκέψεις και τις συγκεντρώσεις.

Το ΠΑΜΕ αγωνίζεται και διεκδικεί την επ του βασικού μισθού στα 751 Ευρώ, και του μεροκάματου στα 33.57 ευρώ, επ των κλαδικών ΣΣΕ, να μπει τέλος στο σύνολο των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων των μνημονίων, να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικών και λαϊκών οικογενειών στα χέρια τραπεζίτη.

Tέλος ζητά να σταματήσει η διαρκής φοροληστεία, να καταργηθεί ο ΕΦΙΑ και τα τσια, υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία, να σταματήσει η εργοδοτική τρομοκρατία και η καταστολή στους χώρους δουλειάς και να δυναμωθούν οι αγώνες ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση