Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Εικοσιτετράωρη απεργία του ΠΑΜΕ Μαγνησίας
Εικοσιτετράωρη απεργία του ΠΑΜΕ Μαγνησίας

Εικοσιτετράωρη απεργία του ΠΑΜΕ Μαγνησίας

Εικοσιτετράωρη απεργία και συγκέντρωση στην Πλατεία Πανεπιστημίου πραγματοποιεί το Μαγνησίας   την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου , στις 6.00 το απόγευμα.

Σε Τύπου που δόθηκε σήμερα, στελέχη του ζήτησαν κάθε εργοστάσιο, δουλειάς και κάθε γειτονιά να γίνουν πυρήνες δράσης και αντίστασης, ώστε όχι μόνο να μην περάσουν οι νέες ανατροπές, αλλά με την πάλη τους να καταργηθούν και οι προηγούμενες.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» Κώστας Στεργίου, τόνισε ότι με την πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης, εκτός των αντιλαϊκών μέτρων, σχεδιάζει το χτύπημα της απεργίας, για φίμωση κάθε φωνής που αγανακτεί, αμφισβητεί και αγωνίζεται, ενώ ποινικοποιείται η δράση όσων αντιστέκονται απέναντι στους πλειστηριασμούς αι προσπαθούν να εμποδίσουν αυτή την αδικία και ο για την της πρώτης κατοικίας θεωρείται κακούργημα.

Ο ίδιος κατήγγειλε ότι η επιλέγει να χτυπήσει την εργατική τάξη στο πρωτοβάθμιο επίπεδο οργάνωσης, μέσα στην επιχείρηση, όπου εκφράζονται πιο έντονα η εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία, οι απειλές και οι πιέσεις, όπου γεννιέται η εκμετάλλευση και το χώρο που αποτελεί πηγή κερδοφορίας.

Ο Κώστας Στεργίου κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να ενισχύσουν τον αγώνα με δράση και πρωτοβουλίες στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς και να ενισχύσουν τις μαζικές διαδικασίες, τις Γενικές Συνελεύσεις, τις συσκέψεις και τις συγκεντρώσεις.

Το ΠΑΜΕ αγωνίζεται και διεκδικεί την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 Ευρώ, και του μεροκάματου στα 33.57 ευρώ, επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ, να μπει τέλος στο σύνολο των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων των μνημονίων, να μην πέσει κανένα εργατικών και λαϊκών οικογενειών στα χέρια τραπεζίτη.

Tέλος ζητά να σταματήσει η διαρκής φοροληστεία, να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και τα χαράτσια, υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία, να σταματήσει η εργοδοτική τρομοκρατία και η καταστολή στους χώρους δουλειάς και να δυναμωθούν οι αγώνες ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ: Νέα αρχή στην διακυβέρνηση της χώρας #ΑλΤσίπρας - https://t.co/kht46p6yBF -

  • Μνήμη Αγίων Μικρασίας #ΑγίουΧρυσοστόμουΣμύρνης - https://t.co/pwyAXlZs1Y -

  • Πτώση αλλοδαπής στη Σκόπελο και διακομιδή στο Νοσοκομείο Βόλου #ΑχιλλοπούλειοΝοσοκομείοΒόλου - https://t.co/C5FESbAEg3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση