Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Σε 24ωρη απεργία αύριο οι οδηγοί ταξί
Σε 24ωρη απεργία αύριο οι οδηγοί ταξί

Σε 24ωρη απεργία αύριο οι οδηγοί ταξί

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται από αύριο στις 5 τα ξημερώματα μέχρι την Παρασκευή 5 τα ξημερώματα, οι ταξί σε όλη την χ. Οι ταξί ζητούν να μειωθεί ο ΦΠΑ στο 13%, να μειωθεί ο συντελεστής φορολόγησης 26% και ο αντίστοιχος προείσπραξης, να υπάρχει συμβατότητα εισφορών και εισοδήματος, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ και την των ταμειακών μηχανών μέχρι την έκδοση νέων ταμειακών και την ομαλο της ς.
Οι οδηγοί ταξί έχουν πολλά «ανοιχτά» φορολογικά θέματα και εκτός από αυτά αντιμετωπίζουν πρόβλημα τα ταξίμετρα και τις ταμειακές μηχανές, για το οποίο οι ίδιοι δεν ευθύνονται.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών ταξί Δημ. Φιλίππου τόνισε: «Μας ζητάνε να αλλάξουμε και να τοποθετήσουμε νέα ταξίμετρα, τα οποία δεν έχουν κυκλοφορήσει στην και δεν μας τα έχουν δείξει. Εκτός από αυτό, πρόβλημα έχουμε και στις ταμειακές μηχανές» δήλωσε και συνέχισε
«Η είχε δώσει παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου για την αλλαγή των ταμειακών μηχανών σε όσες η φορολογική μνήμη έχει γεμίσει. Εμείς ζητήσαμε να δοθεί παράταση. Το Υπουργείο δεν έχει αποφασίσει ακόμη την έγκριση των νέων ταμειακών μηχανών. Το κόστος για την αλλαγή ταμειακής μηχανής και προμήθειας νέων ταξίμετρων αγγίζει τα 1.000 ευρώ, ποσό απαγορευτικό για εμάς. Ζητάμε να εξεταστεί αν μπορούμε να χρηματοδοτηθούμε από κάποιο πρόγραμμα για την προμήθεια των παραπάνω».
Μάλιστα ανέφερε ότι πολλοί συνάδελφοι αναγκάζονται και «τραβούν χειρόφρενο» στα οχήματά τους, καθώς σε τυχόν έλεγχο, επιβάλλονται κυρώσεις και πρόστιμα,ενώ έκανε  λόγο για παραλογισμό από πλευράς του ελληνικού κράτους και κάλεσε τους συναδέλφους να συμμετέχουν όλοι μαζικά στην αυριανή κινητο ενώ διευκρίνισε ότι θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας – ταξί για την εξυπηρέτηση εκτάκτων περιστατικών κι αναγκών.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση