Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Σε 24ωρη απεργία αύριο οι οδηγοί ταξί
Σε 24ωρη απεργία αύριο οι οδηγοί ταξί

Σε 24ωρη απεργία αύριο οι οδηγοί ταξί

Σε κατέρχονται από αύριο στις 5 τα ξημερώματα μέχρι την Παρασκευή 5 τα ξημερώματα, οι σε όλη την χώρα. Οι ζητούν να μειωθεί ο στο 13%, να μειωθεί ο συντελεστής φορολόγησης 26% και ο αντίστοιχος προείσπραξης, να υπάρχει συμβατότητα εισφορών ΟΑΕΕ και εισοδήματος, στα 12.000 ευρώ και την παράταση των ταμειακών μηχανών μέχρι την έκδοση νέων ταμειακών και την ομαλοποίηση της αγοράς.
Οι ταξί έχουν πολλά «ανοιχτά» φορολογικά θέματα και εκτός από αυτά αντιμετωπίζουν πρόβλημα τα ταξίμετρα και τις , για το οποίο οι ίδιοι δεν ευθύνονται.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών ταξί Δημ. Φιλίππου τόνισε: «Μας ζητάνε να αλλάξουμε και να τοποθετήσουμε νέα ταξίμετρα, τα οποία δεν έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά και δεν μας τα έχουν δείξει. Εκτός από αυτό, πρόβλημα έχουμε και στις » δήλωσε και συνέχισε
«Η κυβέρνηση είχε δώσει παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου για την αλλαγή των ταμειακών μηχανών σε όσες η φορολογική μνήμη έχει γεμίσει. Εμείς ζητήσαμε να δοθεί παράταση. Το Υπουργείο δεν έχει αποφασίσει ακόμη την έγκριση των νέων ταμειακών μηχανών. Το κόστος για την αλλαγή ταμειακής μηχανής και προμήθειας νέων ταξίμετρων αγγίζει τα 1.000 ευρώ, ποσό απαγορευτικό για εμάς. Ζητάμε να εξεταστεί αν μπορούμε να χρηματοδοτηθούμε από κάποιο για την προμήθεια των παραπάνω».
Μάλιστα ανέφερε ότι πολλοί συνάδελφοι αναγκάζονται και «τραβούν » στα οχήματά τους, καθώς σε τυχόν έλεγχο, επιβάλλονται και ,ενώ έκανε  λόγο για παραλογισμό από πλευράς του ελληνικού κράτους και κάλεσε τους συναδέλφους να συμμετέχουν όλοι μαζικά στην αυριανή κινητοποίηση ενώ διευκρίνισε ότι θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας – ταξί για την εξυπηρέτηση εκτάκτων περιστατικών κι αναγκών.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η Μετάσταση του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου #ΑγίουΙωάννουτουΘεολόγου - https://t.co/kq5Z0IxfUg -

  • Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου ο Ρίτσι Κιτόκο #ΡίτσιΚιτόκο - https://t.co/Ex2LvE1fV1 -

  • Αλλοδαπός έκλεψε #μοτοποδήλατο στη Σκιάθο και συνελήφθη #μοτοποδήλατο - https://t.co/135KZS9XGm -

"Αλιεύοντας" την είδηση