Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » 12.000 επιπλέον υπάλληλοι στο Δημόσιο
12.000 επιπλέον υπάλληλοι στο Δημόσιο

12.000 επιπλέον υπάλληλοι στο Δημόσιο

Διογκώνεται κατά 12.000 υπαλλήλους προσεχώς το Δημόσιο, καθώς η… προαναγγελθείσα από τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρς Γιώργο Κατρούγκαλο «επάνοδος» περίπου 6.000 απολυμένων και «διαθέσιμων» δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και η πρόσληψη περίπου 6.000 επιτυχόντων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ από το 2009 μέχρι και το 2014 είναι προ των πυλών.

Ειδικότερα, εν μέσω σκληρής ς με τους Ευρωπαίους εταίρους και παρά τη δημοσιονομική κατάσταση, τον τελευταίο μήνα έχουν εντατικοποιηθεί οι διαδικασίες για την υλοποίηση των κυβερνητικών εξαγγελιών στο πεδίο του Δημοσίου, οι οποίες, όσον αφορά στις προσλήψεις, αναμένεται να κοστίσουν περί τα 23 εκατομμύρια ετησίως.

Συγκεκριμένα, με του αναπληρωτή υπουργού Γ. Κατρούγκαλου, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζονται η διαδικασία αλλά και τα κριτήρια για τη μοριοδότηση των απολυμένων και των διαθεσίμων (δημοτικοί αστυνομικοί, σχολικοί φύλακες, διοικητικοί υπάλληλοι πανεπιστημίων, καθηγητές ΕΠΑΛ) αλλά και των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ, οι οποίοι προσεχώς θα καλύψουν κενές θέσεις συμμετέχοντας στη λεγόμενη «μίνι ».

Κριτήρια

Στους διαθέσιμους και στους απολυθέντες λόγω Μνημονίου δίνεται η δυνατότητα να επιστρέψουν στις αρχικές θέσεις τους, όμως όσοι το επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν στην εθελοντική «μίνι », προκειμένου να μεταταχθούν σε άλλες θέσεις. Οι τίτλοι σπουδών, τα , οι ξένες γλώσσες, η προϋπηρεσία, αλλά και η οικογενειακή κατάσταση είναι μερικά από τα κριτήρια μοριοδότησης, ωστόσο ιδιαίτερη σημασία, όπως προκύπτει από τους σχετικούς πίνακες, είναι η ομοεδρικότητα φορέα προέλευσης – φορέα υποδοχής, αλλά και η συνυπ τους στο ίδιο υπουργείο.

Ενδεικτικό είναι ότι η ομοεδρικότητα φορέα «δίνει» 70 μόρια στα 200, ενώ η συνυπ των δύο φορέων 30 μόρια, την που ο διδακτορικός τίτλος σπουδών «δίνει» 15 μόρια. Οπως επισημαίνεται στην υπουργική απόφαση, σε περίπτωση ισοβαθμίας προηγείται ο ενδιαφερόμενος  με τον μεγαλύτερο  αριθμό  τέκνων.

Ως προς τους διοριστέους επιτυχόντων του ΑΣΕΠ, οι προσλήψεις αφορούν τους διαγωνισμούς από το 2009 έως το 2014. Σε αυτήν την περίπτωση, κριτήρια αποτελούν η συνολική βαθμολογία και το ειδικό κριτήριο του χρόνου έκδοσης του πίνακα διοριστέων του ΑΣΕΠ στον οποίο ανήκουν. Το ειδικό κριτήριο βαθμολογείται με σειρά αρχαιότητας, π.χ. οι επιτυχόντες του 2009 λαμβάνουν 600 μόρια, του 2010 500 μόρια κ.ο.κ.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, αφού καταγραφούν με την προβλεπόμενη διαδικασία οι ανάγκες των φορέων, ο υπουργός δημοσιεύει στο ΦΕΚ πρόσκληση με τις κενές θέσεις. Εντός 15 ημερών από τη δημοσίευση της πρόσκλησης, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν ειδική αίτηση στο υπουργείο και στις Τριμελείς Επιτροπές, ενώ η αίτηση θα πρέπει να κοινοποιηθεί ταυτόχρονα και στον φορέα προέλευσης. Σε περίπτωση κατάργησης του φορέα, η αίτηση κοινοποιείται στο εποπτεύον υπουργείο.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση