Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Έργα έμπρακτης στήριξης της κοινωνίας που δοκιμάζεται
Έργα έμπρακτης στήριξης της κοινωνίας που δοκιμάζεται

Έργα έμπρακτης στήριξης της κοινωνίας που δοκιμάζεται

Στην εποχή της κρίσης και της οικονομικής ανέχειας, που βιώνει η μας, η Τοπική μας Εκκλησία συνεχίζει να εργάζεται αθόρυβα, αλλά ουσιαστικά για την αντιμετώπιση των ποικίλων αναγκών των συμπολιτών μας, εμπνεόμενη από τον λόγο του Ευαγγελίου και από την φιλότιμη συμπαράσταση του λαού της.

Συγκεκριμένα, συνεχίζεται η προσπάθεια στήριξης των υποσιτιζόμενων στα της περιοχής μας, στα οποία εντεταλμένοι Ιερείς έχουν αναλάβει, με διακριτικότητα και αγάπη, να θεραπεύουν τις όποιες ανάγκες, συνεργαζόμενοι με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους Συλλόγους ονέων.

Επίσης, σε καθημερινή βάση η Τοπική μας Εκκλησία, διά των κατά τόπους ενοριών, προσφέρει περί τις 2000 μερίδες φαγητού, σε 27 διαφορετικά σημεία, συμβάλλοντας καταλυτικά στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και στην ανακούφιση πλήθους εμπερίστατων συμπολιτών.

Η Ιερά Μητρόπολη επεξέτεινε την φιλανθρωπική της μέριμνα και προς την ιδιόμορφη κοινότητα των .

Συγκεκριμένα, συνέστησε τον Αθλητικό Σύλλογο «Δημητριάς», στον οποίο λειτουργούν δύο ποδοσφαιρικές ομάδες , ανηλίκων και ενηλίκων, ενισχύει πολλαπλώς και προσφέρει κίνητρα για την εκπαίδευση των μικρών ΡΟΜΑ, δημιούργησε παιδική χορωδία, σε συν με το 10ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, ενώ επ' εσχάτων, λειτουργεί και Σύναξη Συμμελέτης Αγίας ραφής, με σημαντική συμμετοχή των ΡΟΜΑ.

Παράλληλα, λειτουργεί με συνέπεια ο Συμβουλευτικός Σταθμός Υποστήριξης Πολιτών και το , σε συνεργασία με τους Ιατρούς, Δικηγόρους, Φαρμακοποιούς, Συμβολαιογράφους, Φοροτεχνικούς και Οικονομολόγους, για την παροχή συμβουλών και υπηρεσιών σε άπορους συνανθρώπους μας, ημεδαπούς και αλλοδαπούς (μετανάστες).

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την προσφορά των ενοριακών φιλοπτώχων ταμείων, το πολυσήμαντο έργο του Σ.Σ.Κ. «Ο Εσταυρωμένος» κ.ά. συνιστούν μια ομπρέλα προστασίας της Τοπικής μας Εκκλησίας, προς όλους ανεξαιρέτως, χωρίς θρησκευτικές ή εθνοτικές διακρίσεις και κρατούν ζωντανή την ελπίδα για την υπέρβαση των δυσκολιών.

"Αλιεύοντας" την είδηση