Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Επεκτείνονται οι «Ψηφιακές Κοινότητες Τρίτης Ηλικίας» και στο Βόλο
Επεκτείνονται οι «Ψηφιακές Κοινότητες Τρίτης Ηλικίας» και στο Βόλο

Επεκτείνονται οι «Ψηφιακές Κοινότητες Τρίτης Ηλικίας» και στο Βόλο

Το έργο «Ψηφιακές Κοινότητες Τρίτης Ηλικίας» παρουσιάστηκε την Παρασκευή 05/06/2020 από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Βόλου και εκπρόσωπο του Τοπικού Παραρτήματος της ΕΕΚΕ Θανάση Παπαδημόπουλο, παρουσία του γενικού γραμματέα του Εργατικού Κέντρου ΒόλουΔημήτρη Βασιλείου και της αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης  Παρασκευής Αναγνώστου.

Η αντιδήμαρχος, μεταξύ άλλων, δήλωσε την πρόθεσή της να στηρίξει το το οποίο, μέσα από την εκμάθηση της ασφαλούς χρήσης ηλεκτρονικών συναλλαγών, βελτιώνει άμεσα την ποιότητα διαβίωσης και την κατάσταση κοινωνικής ένταξης των ηλικιωμένων.

Το Ψηφιακές Κοινότητες Τρίτης Ηλικίας, που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund με φορέα υλοποίησης την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, στοχεύει στην κατάρτιση 200 ατόμων ηλικίας 60 ετών και άνω στην ασφαλή χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών σε 10 της Ελλάδας βελτιώνοντας άμεσα την ποιότητα διαβίωσής τους και συμβάλλοντας στην προστασία του εισοδήματος και της περιουσίας τους.

Με το πέρας της κατάρτισης, θα δημιουργηθεί ένα εθελοντικό δίκτυο στελεχωμένο από τους ίδιους τους καταρτιζόμενους που θα συνεχίσουν να παρέχουν με την υποστήριξη της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας τις τους στον τομέα αυτό.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το έργο, την πρόοδο και τα του μπορείτε να βρείτε στην ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα: https://eeke-seniors.gr/

Το έργο “Ψηφιακές Κοινότητες Τρίτης Ηλικίας” υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ένα τραυματισμένο γκραν σλαμ - https://t.co/4wMOLzrRL4 -

  • Καταγγελία για βιασμό στη Θεσσαλονίκη: Για μεγάλο κύκλωμα μιλά ο δικηγόρος της 24χρονης - https://t.co/oGBGHyGd8R -

  • Λύση συνεργασίας με Γιάννη Λάλα #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου1937 - https://t.co/RU9lxn4LxN -

"Αλιεύοντας" την είδηση