Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Έως το 2019 το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
Έως το 2019 το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Έως το 2019 το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019 εξασφαλίζεται η λειτουργία του προγράμματος « στο Σπίτι», σύμφωνα με το άρθρο 153 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών ν. 4483/2017.

Με βάση την προηγούμενη ρύθμιση, το πρόγραμμα έληγε στο τέλος του 2017. Υστερα από την κυβερνητική παρέμβαση θα υπάρξει δίχρονη παράταση του προγράμματος, όπως και των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου των περίπου 3.400 εργαζομένων στο « στο Σπίτι». Στο σχετικό άρθρο, βέβαια, υπογραμμίζεται πως οι συμβάσεις «σε καμία περίπτωση δεν μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου», όπως είναι το αίτημα των εργαζομένων στο πρόγραμμα, οι οποίοι απασχολούνται για πάνω από 10 έτη. Οι απασχολούμενοι σήμερα φροντίζουν πάνω από .000 ηλικιωμένους και άτομα που χρειάζονται βοήθεια.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ξεκίνησε το 2002 στηριγμένο σε ευρωπαϊκά κονδύλια, με σκοπό μετά την πρώτη τριετία να χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους. Τελικά, η χρηματοδότηση από εθνικά κονδύλια ξεκίνησε το 2011 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα (προερχόμενη από τα ασφαλιστικά ταμεία, τον ΑΚΑΓΕ και τα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών).

Πώς θα καλυφθούν τα επόμενα δύο χρόνια; Το πρόγραμμα χρειάζεται 60 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο. Απ’ αυτά, τα 40 εκατ. ευρώ θα προέρχονται από τον λογαριασμό της Εισφοράς Αλληλεγγύης συνταξιούχων, 14 εκατ. από την ειδική εισφορά ασφαλισμένων (που θεσμοθετήθηκε το 2012 για τη χρηματοδότηση του προγράμματος «Κατ’ οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων»), 5 εκατ. από τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και 1 εκατ. ευρώ από τον αντίστοιχο του υπουργείου Εσωτερικών.

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση